Het thuiswerken comfortabel maken

Het thuiswerken comfortabel maken

Op dit moment wordt het sterk aangeraden om zoveel mogelijk thuis te werken indien dit mogelijk is. Dit geldt al een aantal maanden waardoor de kans groot is dat ook jij een tijdje thuis aan het werk bent. Thuiswerken heeft voor- en nadelen, net als op kantoor werken. Het grote voordeel aan thuiswerken is dat het je veel (reis)tijd scheelt en je bijvoorbeeld in de pauze wat andere dingen in huis kan doen. Een nadeel is dat je misschien wel de hele dag alleen bent, dit kan al snel gaan vervelen. Hierom is het fijn om het thuiswerken zo comfortabel mogelijk te maken

Een goede werkplek

Als je 40 uur in de week thuiswerkt is een goede werkplek een vereiste. Maar wat is nou een goede werkplek? Deze bestaat uit een goede pc/laptop, een geschikt bureau/tafel, een fijne stoel en voldoende ruimte. Aan dit laatste valt natuurlijk niks te doen, niet iedereen heeft voldoende ruimte voor een groot bureau. Wil je ook graag staand werken aan een bureau? Dan is een zit-sta bureau ideaal voor jou. Doordat het bureau in hoogte verstelbaar is, kan je staand en zittend werken afwisselen.

Werk en privé scheiden

Wanneer je thuis werkt is het voor sommige mensen moeilijk om te stoppen met werken. Je wil nog even iets afmaken maar bent dan al gauw 1 of 2 uur verder. Het is moeilijk om het werk af te sluiten en het te laten liggen tot de volgende dag. Voor jezelf is het wel beter om werk en privé goed te scheiden. Sluit alles af wanneer je werkdag eindigt en pak het de volgende dag weer op. Dit kun je het beste doen door een werkplek niet in je leefomgeving te creëren. Zo zit je ’s avonds niet tussen je werkspullen en kan je het voor jezelf even helemaal afsluiten en andere dingen doen om je hoofd leeg te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.