Het vergelijken van telefoonreparatieservices

Het vergelijken van telefoonreparatieservices

Veel mensen hebben weleens meegemaakt dat het scherm van hun smartphone kapot is gegaan. Smartphones hebben namelijk vaak een glazen scherm en zijn erg fragiel. Ze hoeven maar één keer verkeerd te vallen en je scherm is stuk. Behalve je scherm kunnen er ook andere onderdelen van je telefoon kapotgaan. Wij geven je meer informatie over de reparatie van je telefoon en het voorkomen van schermschade.

Voorkomen

Door een screenprotector op het scherm te plakken kun je je scherm beschermen tegen krasjes of dat hij direct kapot gaat als je hem laat vallen. Daarnaast kun je ook een stevig hoesje aanschaffen die je ervoor zorgt dat er minder kans is dat het scherm stukgaat als je telefoon valt. Een screenprotector en een telefoon hoesje zijn relatief goedkoop en hiermee voorkom je hoge kosten voor de reparatie van je telefoon.

Repareren

Niet alleen het scherm van je telefoon kan kapotgaan, maar ook onderdelen zoals de backcover, de accu en de dock connector. Als je je telefoon gaat laten repareren is het verstandig om van tevoren te informeren naar de reparatietijd en de te verwachten kosten. De reparatiekosten kunnen namelijk per reparatiebedrijf flink uiteenlopen.

Onderzoek

Als je problemen ervaart met je telefoon en niet weet wat er aan de hand is, kun je er ook voor kiezen om de telefoon te laten onderzoeken. Hierbij controleren ze de software en de hardware en wordt er een diagnose van de telefoon gemaakt. Bij PC Service kun je je iPhone in Amsterdam laten onderzoeken op een no cure, no pay basis, zodat er niet onverwachts alleemaal kosten in rekening worden gebracht. Hierbij betaal je alleen de kosten voor het onderzoek en kun je vervolgens zelf bepalen of je het eens bent met de prijsopgave en dat je de vastgestelde problemen wilt laten repareren.