Hoe je een inbraak kan voorkomen in je winkel

Hoe je een inbraak kan voorkomen in je winkel

Heb je een eigen winkel? In dat geval is het erg belangrijk, om voldoende aandacht te besteden aan de beveiliging hiervan. Je moet er immers niet aan denken, dat een groot deel van je omzet gestolen wordt. Of wat te denken van inbrekers die laptops of andere elektronica meenemen? Er zijn verschillende manieren om een winkel te beveiligen tegen inbraken. In dit artikel helpen we je de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Vind je het lastig om je winkel te beschermen? Schakel in dat geval een slotenmaker in om je te laten adviseren. 

Een alarmsysteem in je winkel gebruiken

Allereerst is het slim om voor het gebruik van een alarmsysteem te kiezen. Het alarmsysteem zal automatisch geactiveerd worden, op het moment dat een inbreker een eerste poging doet om je winkel binnen te komen. Je kunt hierbij kiezen voor een standaardpakket, of zelf een alarmsysteem samenstellen. De laatste optie blijkt vaak de beste te zijn! Je kunt het alarmsysteem zo immers volledig aan laten sluiten op de beveiligingsrisico’s binnen je winkelpand.

Tip: maak gebruik van een mistgenerator in je winkel. Op deze manier zullen inbrekers bij een geactiveerd alarm zo snel mogelijk naar de uitgang zoeken.

Zorg voor camera’s in je winkel

Niet alleen wil je de winkel beschermen als er sprake is van een inbraak. Ook wil je de kans op een inbraak tot een minimum te beperken. Het is daarom verstandig om een beveiligingscamerasysteem in je winkel te gebruiken. Hang een camera bij de ingang, rond de kassa’s, enzovoorts. Dit schrikt inbrekers af en legt een eventuele inbraak vast. Vergelijk de camera’s die beelden opnemen met zogenaamde dummycamera’s. Deze camera’s zijn nep, maar nauwelijks te onderscheiden van echte modellen. Ook deze dummy’s zullen de inbrekers zodoende afschrikken, als zij je winkel als doelwit overwegen te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.