Hoe kies ik de beste drukkerij voor mijn scriptie?

Hoe kies ik de beste drukkerij voor mijn scriptie?

Aan het einde van elke scriptie periode moeten de studenten hun scriptie uitprinten en inleveren. Je zou denken dat dit digitaal gebeurt maar helaas zijn de meeste scholen oldskool. Als je een beetje gelukt hebt, kan je de scriptie uitprinten in een printshop op school. Echter, wordt dit meestal wel afgeraden omdat elke student hun scriptie daar wil uitprinten. Daarom moet je op tijd op zoek gaan naar een andere drukkerij. Maar hoe kies je nou eigenlijk een goede drukkerij uit? Lees de tips in dit artikel.

Belang van een goede drukkerij kiezen

Meestal wordt er van de school verwacht dat de scriptie twee keer uitgeprint wordt (afhankelijk van het aantal examinatoren). Ook is het verstandig om de scriptie voor jezelf uit te printen om van tevoren de fouten eruit te halen en om je voor te bereiden voor de verdediging. Het uitprinten van meerdere scripties met waarschijnlijk meer dan 80 bladzijden kan al gauw oplopen tot € 100,-. Het is daarom fijn dat dit gebeurt bij een goede en betrouwbare drukkerij.

Ervaringen van andere studenten

Om een goede drukkerij te vinden kan vragen naar ervaringen van andere studenten in je klas of op school. Misschien ken je wel mensen die eerder zijn afgestudeerd, je kan dan vragen waar zij hun scriptie hebben uitgeprint. Ook kan je reviews lezen op het internet van studenten die hun scriptie al hebben ingeleverd.

Gebruik maken van vergelijkingswebsites

Omdat er vaak een overvloed is aan verschillende drukkerijen en printshops is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. Door op zoek te gaan naar vergelijkingswebsites waar consumenten reviews hebben geplaatst, kan je op een makkelijke manier een keuze maken. Bekijk bijvoorbeeld de reviews over drukwerk op deze website en laat ook jouw review achter om andere studenten te helpen in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.