Hoe kies je de juiste boot?

Hoe kies je de juiste boot?

ocean

Het vinden van de perfecte boot is lastig, er zijn duizenden typen en merken boten te kopen dus hoe vind je nou degene die alles heeft wat je wenst. Veel mensen willen hun boot verkopen dus in principe heb je altijd keuze genoeg. Een jachtmakelaar gaf ons een aantal tips over waar je het beste op kan letten. 

Wat is je vaargebied?

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste wat je jezelf af moet vragen, je moet goed weten waar je allemaal met je boot wilt gaan varen. Wil je de boot alleen gebruiken voor het varen door grachten op juist op open meren of de zee? 

Met wie wil je gaan varen?

Het is zonde om een grote boot te kopen als je alleen met je partner van plan bent om te gaan varen, of een kleine boot terwijl je eigenlijk je hele gezin of je groep vrienden mee wilt nemen. Dit heeft natuurlijk veel effect op de boot die je uiteindelijk wilt gaan kopen, natuurlijk klinkt dit allemaal heel logisch maar het zal niet de eerste keer zijn dan er een boot rond vaarde die veel te vol was, de gevolgen als er dan iets gebeurt kunnen heel groot zijn.

De financiƫle mogelijkheden

Het aanschaffen van een boot is ook een dure aangelegenheid, om deze reden is het ook niet voor iedereen weggelegd. Verder moet je ook zeker je eigen niet blind staren op puur het aankoopbedrag, want je zal er jaar in jaar uit kosten hebben. Denk maar eens aan al het onderhoud wat jaarlijks moet gebeuren, eventuele reparaties, de verzekeringen maar ook zeker de kosten om de boot ergens in een haven aan te meren en te laten liggen. 

Wat wil je doen op de boot?

Ook een belangrijke vraag, ben je een echte actieveling of ben je meer op zoek naar de rust? Je moet niet voor een zeilboot kiezen als je niet bereid bent hard te moeten werken om van A naar B te komen, als dat het geval is dan is een door een motor aangestuurde boot een betere optie. Denk goed na wat je allemaal precies met de boot wilt doen voordat je besluit er eentje te kopen, wil je bijvoorbeeld er op kunnen overnachten en koken of ben je op zoek naar een boot waarmee je tijdens een mooie zomerdag een paar uurtjes het water op kan gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.