Hoe kies je het perfecte matras?

Hoe kies je het perfecte matras?

De keuze voor een matras is heel persoonlijk. Waar de ene heerlijk slaapt op een hard matras, wil de ander juist een matras waarin je helemaal kan verdwijnen. Wie op zoek is naar een matras komt er al snel achter dat deze keuze niet zo gemakkelijk is gemaakt. In een beddenwinkel kom je om in een groot aanbod van matrassen en via internet kan je niks uitproberen. Je budget bepaald daarnaast voor een groot deel het aanbod, maar hoe weet je of goedkoop geen duurkoop wordt? Al dit soort vragen hebben velen mensen al gesteld. Een paar belangrijke punten waar je op kunt letten lees je hier.

Formaat

Allereerst goed om te bedenken naar welk formaat je op zoek bent. Een volwassen persoon die op zoek is naar een matras voor 1 persoon is een bed vanaf 100 centimeter het meest geschikt. Voor twee personen kan je het beste kijken naar matrassen die starten vanaf 140 centimeter breed. De lengte van het matras is standaard 200 centimeter. Hier zijn ook veel bed frames op ingericht. Maar natuurlijk kan je kijken voor een langer bed als je zelf lang bent.

Gewicht en allergie├źn

Naast het formaat van het bed is ook je eigen gewicht van belang. Voor personen die meer dan 80 kilo wegen is een harder matras over het algemeen een betere keuze. Voor personen die minder dan 80 kilo wegen kan een zachter matras dan juist weer meer geschikt zijn. Daarnaast dien je extra op te letten wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt. Er zijn namelijk speciale anti-allergie matrassen die beter ventileren en daarmee je allergische reactie kunnen verminderen.

Budget

Tot slot natuurlijk nog het budget. Verschillen in prijs zijn afhankelijk van het materiaal van het matras. Sommige matrassen zijn prima, liggen goed maar hebben een korte levensduur. Je zal dan sneller ligplekken krijgen. Voor een kinderbed dien je dan weer alert te zijn dat je een bed koopt waarin je kind kan meegroeien. Je wil immers niet elk jaar opnieuw een nieuw bed aanschaffen. Duurdere matrassen gaan over het algemeen wel jaren langer mee, tot wel 12 jaar, in vergelijking met goedkope matrassen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.