Hoe vergelijk ik een makelaar?

Hoe vergelijk ik een makelaar?

Wanneer je van plan bent om een woning te kopen of te verkopen doe je er goed aan om vooraf de nodige zaken te onderzoeken en voor jezelf te verduidelijken. Het kan namelijk zo zijn dat er helemaal gaan makelaar aan te pas hoeft te komen en dit bespaarde geld kan je natuurlijk weer steken in de nieuwe woning.

Aandachtspunten van de makelaar

Wanneer je een makelaar gaat vergelijken is het goed om hier een aantal aspecten in mee te nemen. Zo moet natuurlijk naar de prijs gekeken worden, maar voornamelijk de kwaliteit zal een doorslaggevende factor zijn. Dit kan aan de hand van een persoonlijk gesprek per makelaar.

Ook is het goed om eerdere klanten te vragen naar hun ervaringen met de partij in kwestie, zodat je ook een objectieve mening heb gehoord.

Online platformen

Tegenwoordig speelt de mate van digitalisering een enorme rol in ons dagelijks leven en ook op het gebied van makelaardij zijn er veel veranderingen gaande. Deze veranderingen zijn voornamelijk door de opkomst van platformen. Op deze platformen is het mogelijk om je huis te koop te zetten of op zoek te gaan naar een huis. Er zijn een aantal platformen in Nederland waarbij dit mogelijk is. Vergelijk deze aan de hand van de huisstijl, maar ook eigen gevoel zal een rol spelen.

Niet alleen een makelaar

Naast het feit dat het verstandig is om een makelaar te spreken doe je er goed aan om een aankoopkeuring van een huis op te vragen bij een gerenommeerde partij. Zo weet je zeker dat je kwaliteit koopt en dat het pand geen gebreken heeft waar je anders niet van op de hoogte zou zijn. Vergelijk een aantal aanbieders van deze dienst om ervoor te zorgen dat een betrouwbare partij, wij raden het inspectie centrum aan, wordt ingeschakeld.

Meer informatie vind je op Funda.nl/thuis/kopen/hypotheek/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.