Hoe vergelijk ik woningen voor studenten?

Hoe vergelijk ik woningen voor studenten?

Het is tegenwoordig weer helemaal hot om in de grote stad te gaan wonen en voor velen ook een echte uitdaging. Om hier een leventje op te bouwen moet je eerst een kamer huren en de zoektocht naar een kamer kan nogal lastig zijn. Soms zitten studenten in een luxe situatie en hebben zij meerdere woningen waar zij intrek in kunnen nemen. Maar hoe vergelijk je studentenwoningen en zorg je dat je de juiste woning betrekt?

Ligging belangrijk

Natuurlijk zal de ligging van een studentenwoning uiterst belangrijk zijn. Je moet eenvoudig de school kunnen bereiken en het liefst op de fiets natuurlijk. Het moet niet zo zijn dat wanneer je naar de grote stad verhuist je alsnog iedere dag in de metro, bus en/of tram moet zitten om op school te komen. Op de fiets stappen en tien minuten later op school zijn is natuurlijk de ideale situatie.

Wat zijn de wensen?

Je kan af en toe ook een beetje aan jezelf denken en wat eisen stellen aan een woning. Moet er een aparte wc zijn of moet het een balkon hebben? Daarnaast zou je ook de wensen van de buurt kunnen bekijken. Hoe dicht moet de supermarkt vanaf de woning zijn en wat moer allemaal in de buurt zijn? Indien je niet zoveel wensen hebt weet je in ieder geval zeker dat de zoektocht naar een geschikte woning gemakkelijker zal zijn. Het is ook wijs om een woning te regelen op een locatie waar er minder sprake is van inbraakgevoeligheid. Of zorg er voor dat jouw woning goed beveiligd is, met bijvoorbeeld een anti kerntrek slot of zelfs een alarmsysteem, al is dat voor veel studenten wellicht een iets te dure optie.

Toekomstige huisgenoten

Een studentenwoning wordt over het algemeen betrokken door meerdere studenten en daarom is het goed om eens met hen een borrel te drinken. Zo weet je wat er allemaal speelt in het huis, waar de interesses liggen van mogelijke huisgenoten en hoe zij jou ontvangen. Over het algemeen verblijven studenten minimaal 4 jaar in een woning in de stad en daarom is het verstandig om bij medestudenten te gaan wonen waar een goede klik mee is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.