Hoe vergelijk je notarissen op een gemakkelijke manier?

Hoe vergelijk je notarissen op een gemakkelijke manier?

Notarissen vergelijken, is waarschijnlijk niet je hobby. Toch zal dit nodig zijn wanneer je gaat trouwen, een huis koopt of verkoopt, een eigen bedrijf begint of iets waar veel mensen liever niet aan denken: het opstellen van een testament. Vaak is het zelfs verplicht om een notaris in te schakelen voor dergelijke zaken. Je wilt je zaken waarschijnlijk zo snel, goedkoop en goed mogelijk geregeld hebben. Dit korte artikel helpt je op weg bij de keuze van een notaris volgens die criteria. 

Notarissen in de buurt

Je wilt waarschijnlijk niet te ver reizen voor je bezoek aan de notaris. Daarbij moet dit vaak in kantooruren gebeuren, wanneer jij misschien ook eigenlijk werkt. Daarom beperk je je zoekgebied tot een bepaalde straal rondom je woning, zodat je snel weer thuis of op werk bent.

Notarissen in of in de buurt van Tilburg vergelijken? Klik dan hier!

Reviews

Op www.degoedkoopstenotaris.nl vind je reviews over notarissen in jouw buurt. Het is immers belangrijk dat je je juridische zaken op een goede en fijne manier regelt. In sommige gevallen, zoals bij scheidingen, is dit wellicht al lastig. Dan is het fijn als je een kundig en sociaal persoon voor je hebt als notaris. Het is hierbij niet alleen een kwestie van het aantal sterren bekijken, maar ook reviews lezen om echt een idee van de kwaliteit te krijgen. 

Tarieven

Voor veel zaken is dit wellicht het belangrijkste criterium, maar aangezien je je zoekgebied al tot een bepaalde straal beperkt en je je zaken goed geregeld wilt hebben, vergelijk je als laatste op basis van prijs. Notaristarieven hangen af van het kantoor of het soort notariële akte (bijvoorbeeld een samenlevingscontract of een verklaring van erfrecht). Verdere behoeften kunnen ook de basistarieven veranderen. Als je de vergelijking bij DeGoedkoopsteNotaris doet en je aanvraagt vanaf die website verzendt, profiteer je vaak van korting die de vergelijker voor je heeft onderhandeld. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.