Hoe vind je het beste een mediator?

Hoe vind je het beste een mediator?

Wanneer je een conflict met iemand hebt of je komt samen niet tot een oplossing, dan kan je er voor kiezen om een mediator te zoeken. Het voordeel van een mediator is, is dat er samen naar een oplossing wordt gezocht zonder dat daar een rechter of advocaat bij komt kijken. Hierdoor kunnen er dus geen strafrechtelijke gevolgen aan vast zitten. Alleen een mediator uitzoeken is niet het makkelijkste en het leukste om te doen, dit kan ook erg lastig zijn omdat er een groot aanbod in mediators is.

Wat is een mediator?

Een mediator is een bemiddelaar die er voor wilt zorgen dat de partijen die een conflict met elkaar hebben een oplossing vinden die beide partijen accepteren. De functie van een mediator is niet dat hij of zij een oplossing bedankt, maar dat doen de partijen zelf met behulp van gesprekken die ze met elkaar voeren. Een mediator is eigenlijk een gespreksleider die er voor zorgt dat het gesprek een goede structuur heeft en behoudt. Er zijn verschillende situaties waar in een mediator een verstandige keuze is, denk bijvoorbeeld aan situaties waar beide partijen graag een oplossing willen hebben zonder dat daar een strafrechtelijk gevolg aan vast zit.

Hoe vind je een mediator die bij je past?

Het aanbod in mediators is gigantisch omdat iedereen in Nederland mediator kan worden, dit maakt het extra lastig om een mediator te vinden die bij beide partijen past. Je kan gebruik maken van een mediatorzoekmachine waar je de mediators kan vergelijken zodat je zeker weet dat de mediator bij je conflict past. Ook staan deze mediators ingeschreven bij het MfN, zo weet je zeker dat je mediator voldoet aan verschillende kwaliteitseisen die de MfN hanteert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.