Hoe vindt u een geschikte woning?

Hoe vindt u een geschikte woning?

Wanneer u momenteel op zoek bent naar een nieuwe woning zal het niet altijd even gemakkelijk zijn om een geschikte woning te vinden. Hoe weet u bijvoorbeeld welk type woning het beste bij u past als u voor het eerst een woning gaat kopen? Wellicht heb je bepaalde eisen aan een woning, zoals een grote achtertuin met een veranda. Is een woning die u nu koopt, over tien jaar nog steeds zoveel waard? Hoeveel onderhoud heeft een woning nodig nadat ik deze gekocht hebt? Enzovoorts. Daarbij is het in de afgelopen jaren steeds lastiger geworden om een hypotheek te krijgen voor de aankoop van een nieuwe woning. Reden genoeg om u vooraf goed te verdiepen in de mogelijkheden die u heeft bij het kopen van een nieuwe woning.

Nieuwbouwwoningen of bestaande woningen

Allereerst heeft u de keuze tussen nieuwbouwwoningen en bestaande woningen. Vaak wordt gezegd dat nieuwbouwwoningen nog te maken kunnen krijgen met “kinderziektes” die tijdens de bouw van de woning of door een vorige eigenaar niet verholpen zijn. Een makelaar die mensen helpt bij nieuwbouwwoningen in Rosmalen vergelijken vertelde ons echter dat dit niet opweegt tegen de kosten van het oplossen van problemen in oudere woningen. Denk bijvoorbeeld aan lekkages, het vervangen van een complete dakbedekking, het oplossen van problemen met de elektra in huis, enzovoorts.

Huren of direct een woning kopen

Naast de mogelijkheid om direct een woning te kopen kan het ook interessant zijn om eerst een woning te huren. Door een woning te huren heeft u langer de tijd om naar een nieuwe woning te zoeken, of nog even te wachten totdat u een beter betaalde baan heeft voor een hogere hypotheek. Ook kan het voordeel aan het huren van een woning zijn dat de kosten voor problemen met de woning worden opgelost door de woningbouwvereniging in veel gevallen. Zo hoeft u zelf niet voor dergelijke kosten op te draaien!