Hoe zorg je ervoor dat een gezonken boot weer boven water komt?

Hoe zorg je ervoor dat een gezonken boot weer boven water komt?

Het zien zinken van een boot is geen prettig gezicht. Sterker nog, deze gebeurtenis is vreselijk voor elke booteigenaar. De kosten voor het lichten van een gezonken boot kunnen behoorlijk oplopen. Je bent met gemak een paar duizend euro kwijt. In dit artikel leggen we uit hoe je een boot onder water weer naar boven krijgt en waar je op moet letten.

Waarom je moet kiezen voor professionele hulp

Een gezonken boot boven water halen ziet er misschien gemakkelijk uit, maar het tegendeel is waar. Het is een proces waar veel bij komt kijken. We raden niet aan om deze taak zelf uit te voeren. Je kunt het beste professionals inhuren die over de juiste kennis en ervaring beschikken. Zij schatten de situatie goed in en voorkomen dat er nog meer schade ontstaat aan de boot. Ben je op zoek naar professionele hulp? Vergelijk dan verschillende bedrijven met elkaar die gespecialiseerd zijn in het lichten van gezonken boten. Vergeet daarbij niet om beoordelingen van eerdere klanten goed door te lezen. Op die manier krijg je een goed beeld van de service van een bepaald bedrijf.

 

Wat heb je nodig om een gezonken boot boven water te halen?

Wanneer je besluit om het hele lichten zelf te doen, is de kans groot dat er schade aan de boot ontstaat. Daardoor nemen zowel de totale reparatiekosten als de ophaalkosten toe en dat wil niemand. En hebben we het nog niet eens gehad over alle spullen die nodig zijn om een gezonken boot weer boven te krijgen. Denk aan een drijvende kraan, duikers, pompen en nog veel meer. Dit alles is nodig om de klus te klaren.

 

Wat zijn de kosten voor het lichten van een boot?

Hou er rekening mee dat de omvang van de schade de totale kosten voor het lichten van de boot bepaalt.  En omdat het een gezonken boot betreft kun je niet precies zeggen hoeveel het kost om hem weer in zijn oude staat te herstellen, als je dat al wil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.