Impact Corona op affiliate industrie

Impact Corona op affiliate industrie

De corona crisis heeft veel impact op de Nederlandse economie. Verschillende sectoren zijn, mede door de lockdown, erg hard getroffen. Toch zijn er ook verschillende branches die juist enorm zijn gegroeid tijdens deze periode. Met name de online georiënteerde ondernemingen hebben weinig tot geen last ondervonden van de corona crisis. De affiliate marketing industrie is dan ook een van de industrieën waar juist meer kansen komen dan problemen. Benieuwd welke kansen er allemaal zijn? Lees dan snel verder…

Toename online bestellingen 

De overheid adviseert de mensen om zoveel mogelijk binnen te blijven en dus niet naar de winkelstraten te gaan en aan ‘funshopping’ te doen. Dit klinkt voor de meeste e-commerce ondernemers en webshop eigenaren als muziek in de oren. Waar ga je de benodigde producten dan halen als je niet naar de winkelstraten mag? Inderdaad, online bestellen natuurlijk! Dit valt ook terug te zien in de groei van de industrie retail & shopping. Deze industrie is met een groei zo’n 40% flink gestegen. Het is dus erg interessant om als affiliate marketeer in te spelen op deze groei. Door affiliate marketing in te zetten kun je de stijgende omzet van je webwinkel nog verder laten groeien. Het mooie aan affiliate marketing is dat je op basis van no cure no pay werkt. Je betaalt dus alleen wanneer je ook daadwerkelijk verkoopt.  

Reisbranche minder rooskleurig

De reisbranche ziet er, in tegenstelling tot de retail & shopping industrie, een stuk minder rooskleurig uit. Door de corona crisis is er voor een hele hoop landen een negatief reisadvies afgegeven en hebben veel vakantiegangers besloten om hun reis te annuleren. Sommige hotels waren door de strikte landelijke maatregelen zelfs verplicht om de deuren te sluiten. Hierdoor ging er dus een hoop geld verloren voor de reisbranche, dus ook affiliates die actief zijn in de reisbranche hadden het erg zwaar. 

Een niche kiezen

Hoewel het voor affiliates niet per se slechter is geworden tijdens de corona crisis, is het wel belangrijk om de juiste nichemarkt te kiezen. Dat blijkt ook maar weer eens uit de dalende omzet van de reisbranche. Niches die het in tegenstelling tot de reisbranche juist weer erg goed doen zijn: cadeautjes & bloemen, erotiek, sportkleding, DIY, boeken & abonnementen en tot slot health & beauty. Het voordeel dat je als affiliate hebt, is dat je niet gebonden bent aan één product. Je hebt immers de vrijheid en flexibiliteit om zelf een product te kiezen en dus te switchen op het moment dat je kansen ziet. Ben je zelf een e-commerce ondernemer die actief is in één van deze nichemarkten en wil je affiliate marketing inzetten voor je webshop? Dan is het goed om eens te kijken op de website van happyhorizon.com. Zij hebben een hoop gespecialiseerde bureaus onder hun naam vallen, waarmee ze aantoonbare resultaten voor hun klanten hebben geboekt. 

Affiliate marketing trends 

In tegenstelling tot wat men verwachtte, nam het aantal mobiele verkopen enorm toe. De verwachting was juist dat men meer aankopen via de desktop zou verrichten, aangezien zij meer tijd aan huis besteden. Het belang van je website optimaliseren voor mobiel wordt hierbij dus nog maar eens aangeduid. De online verkopen nemen alleen maar toe en het belang van een goede online zichtbaarheid is nog groter geworden. Zeker in de vreemde tijd waarin we nu met z’n allen leven en men bijna geen andere keuze heeft dan online producten te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.