In vergelijking tot vorige winter een rustige periode voor loodgieters

In vergelijking tot vorige winter een rustige periode voor loodgieters

De herfst en winter zijn doorgaans erg drukke periodes voor een loodgieter. In deze periode is er vaak sprake van een harde wind, veel neerslag en in de winter ook vorst. Als gevolg hiervan krijgen mensen te maken met schade aan hun dakbedekking, waarlangs de neerslag naar binnen kan trekken. Dergelijke schade ontstaat vaak door takken of kleine steentjes die door de harde wind tegen de dakbedekking worden geslagen. Ook kunnen er tijdens de wintermaanden leidingen springen, met een vervelende waterschade tot gevolg.

Doordat de vorst in de afgelopen periode sterk is meegevallen is het aantal gesprongen leidingen beperkt gebleven. Zo is de huidige winter in vergelijking met andere winters relatief rustig voor loodgieters.

 

Neem vooraf voorzorgsmaatregelen tegen schade

Vaak is het mogelijk om met de juiste voorzorgsmaatregelen te voorkomen dat u te maken krijgt met vervelende complicaties in de herfst en winter. De gesprongen leidingen en waterschade door lekkages zijn hier de beste voorbeelden van. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de dakbedekking eens per jaar laat controleren door een erkende dakdekker of loodgieter uit de buurt. De dakdekker controleert de dakbedekking op beginnende slijtage en kan deze waar nodig direct voor u herstellen. Zo wordt de kans op waterschade minimaal!

Ook kan een loodgieter u helpen bij het afsluiten van de leidingen naar buitenkranen, om het springen van leidingen te voorkomen.

Schade herstellen in de wintermaanden

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een lekkage of gesprongen leiding, dan kunt u de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt inschakelen. Er zijn op internet verschillende websites te vinden, waarop u verschillende loodgieters met elkaar kunt vergelijken. Loodgieters hebben vaak ieder een eigen expertisegebied en leveren daarbij niet allemaal goed werk af. Door de recensies van andere consumenten over loodgieters met elkaar te vergelijken vindt u vrijwel zeker een geschikte vakman.