Inboedelverzekeraars dekken niet altijd alle inbraakschade

Inboedelverzekeraars dekken niet altijd alle inbraakschade

Uit een rondgang van de spoedslotenmaker uit Haarlem blijkt dat verzekeraars lang niet altijd alle inbraakschade dekken na een inbraak. Zo wordt bijvoorbeeld geen schade aan het houtwerk rond uw deur gedekt, worden de kosten voor nieuwe elektronische apparatuur maar gedeeltelijk vergoed, enzovoorts. Het is erg belangrijk om voor een goede dekking bij inbraakschade te kiezen, om te voorkomen dat een inbraak gepaard gaat met hoge kosten. Ook de staat van beveiliging van uw woning speelt een belangrijke rol bij het deel van de kosten die een verzekeringsmaatschappij vergoed. Bij een slecht beveiligde woning ligt de premie voor een inboedelverzekering vaak hoger en wordt een kleiner deel van de inbraakschade gedekt

Verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken

Het is sterk aan te raden om vooraf verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken als u een nieuwe inboedelverzekering af wilt sluiten. Er zijn op internet verschillende tools te vinden die de verschillen tussen verzekeringen in kaart kunnen brengen. Welke kosten worden bijvoorbeeld wel vergoed en welke kosten komen voor eigen rekening? Niet alleen het vergelijken van de dekking van een inboedelverzekering is belangrijk, ook is het raadzaam om te kijken naar de premie die u voor een bepaalde verzekering dient te betalen. Het is niet per definitie zo dat de goedkoopste of juist de duurste verzekering ook de beste verzekering is.

Zorg voor een goede beveiliging van uw woning

Om de kans op een inbraak en hoge kosten voor het herstel van de inbraakschade zo klein mogelijk te maken, is een goede inbraakbeveiliging essentieel. Zorg daarom voor goede, het liefst gecertificeerde sloten op uw ramen en deuren. Bij dergelijke sloten kost het een inbreker veel tijd en moeite om de deur of het raam open te breken, waardoor een inbreker uw woning liever links zal laten liggen. Een slotenmaker kan u helpen bij het vinden van de beste sloten.