Is het hebben van een studentenverzekering handig?

Is het hebben van een studentenverzekering handig?

Wanneer je begint met studeren, kan het zijn dat er veel verschillende dingen op je afkomen. Bijvoorbeeld je maakt je druk over welke studie je kiezen gaat, In welke stad je gaat studeren, Of je bij je ouders blijft wonen of dat je het nest verlaat en op kamers gaat wonen, zo zijn er nog veel meer verschillende vragen waar jij als student graag antwoord op zou willen.

Wanneer je de beslissing maakt dat je op kamers gaat wonen dan is het goed om na te denken over je studentenverzekering.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verzekering van je telefoon en je laptop.
De inboedel van een studentenkamer is al snel wat waard, zo heb je spullen als bijvoorbeeld je TV, je PlayStation of andere dure spullen waar je waarde aan hecht, en daarvoor is er een studenten inboedelverzekering.

Ga je op vakantie met je vrienden of stage lopen in het buitenland? Dan is het misschien handig om aan een studentenreisverzekering te denken. Zo zijn er flink wat studentenverzekeringen op de markt die alles bij elkaar flink wat geld kosten. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite, kan je zorgen dat je altijd de beste deal hebt.
Waarschijnlijk denk je al snel dat de laagste premie het voordeligst is, maar je moet er rekening mee houden dat een lagere premie, vaak betekent dat de dekking ook wat minder kan zijn in vergelijking met een iets duurdere premie die meer dekking geeft.

Lees altijd de kleine lettertjes van een verzekeringspolis en check de hoogte van het eigen risico, de hoogte van vergoedingen en andere voorwaarden van jouw nieuwe studentenverzekering.

Dus als je bezig bent met het afsluiten van een studentverzekering, of in het geval dat je al beschikt over een studentenverzekering maar wisselen wilt naar een verzekering die bij je past, dan is het voor jou het perfecte moment om te beginnen met vergelijken van je studentenverzekering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.