Je woning snel en zorgeloos ontruimen

Je woning snel en zorgeloos ontruimen

Een verhuizing kan om verschillende redenen gebeuren. Zo kan er een familielid naar een verpleeg of verzorgingshuis gaan of is er plotseling overlijden aan de gang. Dit zijn vervelende emotionele gebeurtenissen waarbij er in een korte tijd veel geregeld moet worden. Natuurlijk sta je er niet op te wachten en kom je het liefst het huis niet in.

Gelukkig zijn we in Nederland voorzien van een woningontruiming en worden woningen terug gebracht in de originele staat. Uiteraard word dit gedaan volgens de regels van de woningcorporatie of de makelaar op basis van jouw wensen.

Helaas kunnen we niet alles aan iedereen overdragen en is de overdracht van een huis nog wel zaken die wel zelf moeten regelen. Het proces rondom de overdracht is ander voor een koop- en huurwoning.

 

Overdracht van een huurwoning

Bij het verlaten van een huurwoning vind er enkele maanden voor het einde van de huurovereenkomst een voorinspectie door de verhuurder. Hierbij bekijkt de verhuurder het huis en geeft men aan wat er aangepast moet worden voor de opdracht gever. Bij een voordinspectie van de huurwoning mogen de meubels nog in het huis staan. Zodra het eindinspectie plaats vindt dient het huis schoon en leeg te zijn.

 

Overdacht van een koopwoning

De officiële overdracht van een koopwoning vindt bij de notaris plaats, door middel van het ondertekenen van de leveringsakte en de hypotheekakte. Daarnaast worden de sleutels bij de notaris overhandigd en word het huis voor de officiële overdracht geïnspecteerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.