Kun je een auto leasen met een BKR-registratie?

Kun je een auto leasen met een BKR-registratie?

Het leasen van een auto brengt vele voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld handig voor sommige mensen dat ze een vast bedrag per maand kwijt zijn aan hun auto. In dit maandbedrag zitten ook de kosten voor reparatie en onderhoud. Het enige wat zelf moet worden betaald zijn eventuele verkeersboetes en benzine. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om over te stappen op een lease auto. Ze hoeven hierbij geen grote bedragen te sparen voordat ze een auto kunnen aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat leasen steeds populairder wordt. Een belangrijke en terechte vraag die sommigen zich zullen afvragen: mag je een auto lease met een BKR? In dit artikel leggen we je het uit. 

Wat is een BKR-registratie? 

BKR staat voor Bureau Kredietregistratie. Dit bureau houdt een overzicht bij van de leningen die mensen zijn aangegaan. Hierbij kunnen leningen staan van bijvoorbeeld het rood staan op je betaalrekening, een creditcard, een abonnement op een mobiele telefoon met een waarde hoger dan 250 euro of een lening bij een bank. Deze registratie van je leningen en daarmee schulden zijn ook inzichtelijk voor andere kredietverstrekkers. Zo kan er worden gekeken of het verantwoord is om een nieuwe lening aan te gaan. Daarmee is een belangrijke vraag of je een auto kan leasen wanneer je staat een registratie in het BKR hebt. Het antwoord is ja, dit kan!

Een auto leasen met een BKR-registratie

Zoals je inmiddels weet mag je een auto leasen wanneer je een BKR-registratie hebt. Dit is overigens alleen het geval wanneer de BKR-registratie positief is. Als je een negatieve BKR-registratie hebt, verschilt het per maatschappij of je een auto mag leasen of niet. Deze maatschappij moet dan wel aangesloten zijn bij het keurmerk Private Lease. Dit verschilt dus per garage en ligt aan de stand van jouw BKR-registratie. Je kunt de stand van je BKR-registratie zelf achterhalen door op de website van de BKR te kijken. Hierbij kun je inloggen en dan kun je digitaal een overzicht van je leningen bekijken. Het bekijken van je BKR-registratie is net zo eenvoudig als banden wisselen: iedereen kan het!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.