Last van dunne en breekbare nagels? Dit moet je doen!

Last van dunne en breekbare nagels? Dit moet je doen!

Het is vervelend om dunne, broze en afbrekende nagels te hebben. Het is niet mooi en het voelt ook niet prettig. Het kan door verschillende redenen ontstaan. We bespreken het met je en delen met je hoe je het kunt voorkomen. Broze en afbrekende nagels worden ook wel kalknagels genoemd. Door een gebrek aan vitamine A en een calcium tekort ontstaan ze. Vooral vrouwen hebben hier meer last van dan mannen. De nagels van een vrouw zijn brozer. De afbrekende nagels geven een onverzorgde indruk. Het is belangrijk om dit natuurlijk te voorkomen. Het kan ook door het verouderingsproces komen. Vaak komt het door de werkzaamheden in en om het huis.  

Hoe ontstaan broze nagels? 

Er zijn verschillende redenen om broze en afbrekende nagels te krijgen. Het is vervelend om de nagels niet verder te zien groeien, steeds afbreken, in laagjes afschilferen of snel scheurtjes laten zien bij een botsing met een voorwerp. De verkeerde voeding kan een reden zijn van afbrekende nagels. Onvoldoende vitamine A en B, te weinig eiwitten, zink en calcium. Daarnaast kan het komen door chemische middelen bij het afwassen en poetsen. Daarnaast kan het ook door ouderdomsverschijnselen komen. 

Voorkom broze nagels

Kies voor een goede manicure. Laat de nagellak niet afschilferen en peuter de schilfertjes niet los. Je beschadigd de toplaag. Gebruik ook niet te vaak nagellakremover. Kies een product zonder aceton en gebruik het niet vaker dan één keer per week. Gebruik geen nagelverharders. Gebruik de juiste producten om de nagels te behandelen. Denk aan de juiste producten om de nagels te behandelen als ze broze zijn en kunnen breken. Gebruik je nagels ook niet als een gereedschap om blikjes te openen of stickers te verwijderen. Het verzwakt de nagels en laat ze scheuren en afbreken. Houd nagels ook niet te lang onder het water. Voorkom chloorwater bij het zwemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.