Leveren cryptomunten mij meer geld op?

Leveren cryptomunten mij meer geld op?

Als sinds een aantal jaren horen we regelmatig over de Bitcoin. Dit is een verzamelnaam van een groot aantal cryptomunten die je online kunt kopen en verkopen maar ook bij veel bedrijven, winkels en webshops gewoon geaccepteerd worden als betaalmiddel. Veel mensen zijn groot liefhebber van deze digitale munt, omdat er als het ware geen bank tussenkomt als derde partij. Hierdoor heb je de munten gelijk in je online portemonnee en hoef je niet een (werk)dag te wachten totdat de betaling is overgemaakt. Maar als je deze munten aanschaft als investering, kan je dit dan daadwerkelijk meer geld opleveren?

Houd de koers in de gaten

Als je de digitale munten koopt en verkoopt met het idee om winst te maken, is het verstandig om de cryptocurrency koers nauwlettend in de gaten te houden. Deze koers kan je geregeld online checken, maar er kan ondertussen van alles gebeuren. Daarom is het ook verstandig om een aantal apps (zoals BitCoin Checker en Blockfolio) op je telefoon te installeren waar je huidige koers op kunt bekijken en zelfs een alert kunt instellen wanneer jouw munten van een bepaalde waarde zijn. Maar dan ben je er nog niet, want elke dag kan er sprake zijn van een grote verandering. Ga daarom online ook op zoek naar de Bitcoin-specialisten en volg hun voorspellingen op social media. Zo komt het niet als een grote verrassing als de munten in jouw wallet opeens flink in waarde zakken of stijgen en kan jij hier tijdig op inspelen.

 

Cryptomunten en de belasting

Ook als zijn de cryptomunten niet tastbaar zoals echt geld, het wordt wel gezien als vermogen. Vergeet de coins die jij in je bezit hebt dus niet aan te geven bij de Belastingdienst. Scroll hiervoor naar het onderdeel waar je de overige bezittingen op kunt geven. In het digitale formulier zal ook gevraagd worden naar de waarde van je munten. Hiervoor gebruik je de koers van 1 januari van het betreffende jaar. Maak het jezelf gemakkelijk en vergeet niet een screenshot te maken van dit overzicht op deze dag. Of de munten je uiteindelijk meer geld opleveren hangt ook af van de belasting die je uiteindelijk moet betalen. Heb je meer vragen over cryptomunten en de belastingaangifte? Neem dan altijd even contact op met de Belastingdienst of ga langs bij een accountant.

 

Onduidelijke toekomst

Bovenstaande informatie is investeren in cryptomunten in een notendop. Als je er daadwerkelijk rijk van wilt worden, zal je er voortdurend mee bezig moeten zijn om in te blijven spelen op de huidige koers. Ook is de toekomst van alle munten niet even zeker. Neem als voorbeeld de bitcoin zelf. Er zijn crypto experts die zeggen dat deze munt uiteindelijk als enige over zal blijven, andere specialisten vertellen juist weer dat deze cryptocoin als eerste verdwijnt. Met deze onzekere toekomst zal je dus rekening moeten houden in je investeringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.