Linkbuilding met de Skyscraper methode

Linkbuilding met de Skyscraper methode

Wanneer je wilt dat consumenten die op zoek zijn naar jouw producten en diensten jou vinden in de Google zoekresultaten, dan moet je een manier bedenken waarmee je kwalitatief goede links naar jouw website aantrekt.

 

Recente onderzoeken blijven aantonen dat hoge kwaliteit links nog steeds de primaire externe ranking factor vormen die jou goede zichtbaarheid geven in de organische zoekresultaten. De uitdaging is dus om door middel van online marketing een mooie verzameling van kwalitatieve links op te bouwen.

 

Iedereen zal je hierbij vertellen dat je hier goede kwalitatieve content voor moet creëren. Echter, het creëren van kwalitatief sterke content gaat je niet die links geven, zonder enige vorm van promotie. Daarom wil ik je bekendmaken met een linkbuilding strategie die ook wel de ‘Skyscraper methode’ wordt genoemd.

De Skyscraper methode

De Skyscraper methode werd gepopulariseerd door een SEO-expert genaamd Brian Dean. De naam van deze methodiek is te herleiden naar het feit dat mensen vaak kijken naar hoge gebouwen (zoals wolkenkrabbers) en ernaar wijzen. Dus elke keer als iemand een groter of beter gebouw maakt, neigen mensen om te wijzen naar dat gebouw.

 

Het idee bij deze strategie is om op zoek te gaan naar content die reeds aanslaat en al links aantrekt. En wat je dan vervolgens doet is een grotere, betere versie van dat stuk maken en dan contact opnemen met de mensen die hebben gelinkt naar de eerdere versie en zorgen dat ze naar jouw content linken.

Waarom de Skyscraper methode werkt

Deze vorm van linkbuilding is effectief omdat het gebaseerd is op content. Je bent daadwerkelijk iets van waarde aan het creëren waar de markt reeds naartoe heeft gelinkt. En door een versie te maken van een stuk content dat reeds heeft bewezen links aan te trekken, verminder je jouw risico en verhoog je jouw kansen op succes.

Vier fasen van linkbuilding

De Skyscraper methode kan worden opgedeeld in 4 fasen:

  1. De eerste fase draait om onderzoek en analyse. Hierbij identificeer je content op het internet dat reeds goed heeft gepresteerd in jouw markt en een hoop links heeft aangetrokken.
  2. In fase 2 creeër je een betere versie van die content. Hierbij probeer je te kijken of je de content nieuwer, meer relevant of meer bruikbaar kunt maken. Vervolgens publiceer je de verbeterde content op jouw website.
  3. Fase 3 betreft outreach en link acquisitie, waarbij je de mensen identificeert die hebben gelinkt naar die eerste versie en ze vervolgens contacteert met de vraag of ze naar jouw stuk willen linken.
  4. En fase 4 is dan simpelweg bijhouden welke links je hebt verworven en de onderhandelingen die je hierbij hebt gehad.

 

Wat zo goed is aan deze links is dat ze allemaal content gebaseerd zijn. Al deze links verwijzen naar een stuk content op jouw website dat echt en authentiek is en daadwerkelijk waarde biedt. Dit soort links zijn duurzaam en zullen je helpen om je organische rankings te verbeteren.