Luxe leven en toch besparen op energie, waar moet je opletten?

Luxe leven en toch besparen op energie, waar moet je opletten?

Het is voor veel mensen een droom, een luxe leven, echter lang niet voor iedereen weggelegd. Mocht je toch het geluk hebben dat je mag genieten van dure levensmiddelen of luxe producten, dan nog blijft het belangrijk om op de kleine centen te blijven letten anders kan het luxe leven ook weer heel snel voorbij zijn. In dit artikel leggen wij uit hoe we veel geld kunnen besparen op vaste lasten als energie.

Onder luxe producten die energie verbruiken verstaan we zaken als een jacuzzi, (infrarood)sauna of een zwembad in de tuin. Allemaal zaken die in principe in het dagelijks leven niet direct noodzakelijk zijn maar enorm prettig zijn wanneer je het wel kunt veroorloven om dergelijke producten aan te schaffen en in gebruik te nemen. Omdat de aanschafwaarde van deze producten hoog is, wil je op de onderhoudskosten en de verbruikskosten natuurlijk zoveel mogelijk besparen, je wilt immers het liefst altijd zoveel mogelijk geld besparen! Hoe kun je dit het beste doen?

Besparen op verbruik: vergelijk energie leveranciers
De prijzen van energie, gas, water en licht kunnen enorm uiteenlopen bij verschillende aanbieders van energie. Het is daarom aan te raden altijd leveranciers met elkaar te vergelijken op basis van prijs. Natuurlijk moet er ook gelet worden op de kwaliteit van de geleverde diensten, zo wil je bijvoorbeeld ook geen leverancier die regelmatig met een storing kampt. Je kunt hiervoor het beste terecht op websites waar ervaringen van mensen gedeeld worden, zo kun je nooit voor een verassing komen te staan. Wat veel energie leveranciers namelijk ook doen is een tablet of ander kado weggeven bij een nieuw energiecontract, hier kunnen nog wel eens ‘addertjes onder het gras’ zitten. Zo kan de kwaliteit van de leverancier flink tegenvallen.

Besparen opĀ onderhoud
Een ander aandachtspunt waar je op kunt besparen is het onderhoud. Wanneer je jouw zwembad of jacuzzi grondig dient te laten reinigen bijvoorbeeld, zal dit vele malen meer kosten dan wanneer je preventief een filterpomp gebruikt, zo blijft het zwembad of de jacuzzi altijd schoon en zal er minder onderhoud plaats hoeven te vinden.

Heb jij meer bespaartips voor het team van Vergelijkverstandig.nl? Laat het ons dan weten via het contactformulier! Mocht je andere luxe producten weten naast bovengenoemde waar je ook op energie en onderhoud kunt besparen, horen we dat natuurlijk ook graag!