Meerdere bedrijfslocaties met elkaar vergelijken? Dit is waar je op kunt letten

Meerdere bedrijfslocaties met elkaar vergelijken? Dit is waar je op kunt letten

Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfslocatie, maar heb je meerdere locaties op het oog? Dan kan ik me voorstellen dat je het lastig vindt om een keuze te maken welke locatie geschikt is voor jouw situatie. Toch zijn er een aantal punten waar je op kunt letten om uiteindelijk een verstandige keuze te maken. Benieuwd wat die punten zijn? Lees dan vooral verder. 

 

Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt kun je op de volgende punten letten. 

Bedrijfsverzamelgebouw met workspaces

Als ZZP’er is een eigen kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw een ideale optie, omdat de kosten over het algemeen wat lager zijn dan wanneer je een eigen kantoorgebouw gaat huren of kopen. Dat komt omdat je bepaalde facilitaire voorzieningen met andere ondernemers moet delen, waaronder bijvoorbeeld de keuken en het toilet. Bovendien is een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw gezellig, omdat je altijd wel even een babbeltje kunt maken en je kunt zelfs samen gaan lunchen als je daar behoefte aan hebt. Ook biedt het de gelegenheid om te netwerken en je weet natuurlijk nooit wat voor nieuwe opdrachten daaruit kunnen komen.   

Panden voor grote bedrijven

Heb je een groot bedrijf met veel personeelsleden? Dan kan ik me voorstellen dat je liever voor een eigen kantoorgebouw kiest, waarbij je niet met andere ondernemers te maken hebt. Alle facilitaire voorzieningen zijn alleen voor jou en jouw personeelsleden bedoeld en je hoeft niks met elkaar te delen. Bij grotere panden is het wel belangrijk om na te denken of de ruimte praktisch in te delen is. Zo wil je bijvoorbeeld een aparte ruimte waar iedereen kan lunchen en een aparte vergaderruimte waar je eventueel ook klanten kunt ontvangen zou erg prettig zijn. Ook kan ik me voorstellen dat je meerdere ruimtes nodig hebt voor de verschillende afdelingen binnen jouw bedrijf. 

De locatie van de bedrijfslocatie

Uiteraard is de locatie waar de bedrijfslocatie zich bevindt ook erg belangrijk. Kijk bijvoorbeeld of deze goed aan te rijden is met het openbaar vervoer en de auto en kijk ook naar de parkeermogelijkheden. Het is natuurlijk erg vervelend als je ‘s ochtends op kantoor aankomt en je moet rondjes rijden in de hoop ergens een parkeerplek tegen te komen. Ligt de locatie aan een drukke weg? Houd er dan rekening mee dat je mogelijk in de file komt te staan.  

De kosten van de locatie

Zijn de locaties die je op het oog hebt allemaal hetzelfde, dan kun je deze natuurlijk ook nog vergelijken op de kosten. Als het aantal vierkante meters en dergelijke allemaal hetzelfde zijn en je hebt geen specifieke voorkeur qua uiterlijk bijvoorbeeld, dan kun je de keuze laten afhangen van de kosten. 

Succes!

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan deze tips en wens je uiteraard heel veel succes bij het vergelijken van bedrijfslocaties. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.