Meubels vergelijken, is goed rondkijken

Meubels vergelijken, is goed rondkijken

Meubels vergelijken… wie voor het eerst voor deze lastige klus staat, weet misschien niet meteen waar te beginnen. Er komen veel meer dingen bij kijken, namelijk de stijl, de prijs en levering. Misschien dat je een bank koopt in een winkel waarbij je zelf de bank moet komen ophalen, dus een aanhanger huren moet je zelf regelen.

Je wilt immers meubels die niet alleen bij de stijl van je woning en bij je persoonlijke smaak aanleunen, maar je wilt ook duurzame meubels die tegen een stootje kunnen en die makkelijk te poetsen zijn. Huisdieren die van je zetel hun bench hebben gemaakt, kleine kinderen die meer voedsel naast dan in de mond steken of de dronken oom die zijn glas wijn over je tafel gooit… je kan maar beter voor degelijke meubels tegen een degelijke prijs gaan.

Staar je niet blind op kortingen

Bij het meubels vergelijken, zal je meteen zien dat er kwistig met kortingen en aanbiedingen wordt gestrooid. Staar je er aub niet blind op. Belangrijker is dat je de meubels echt gaat vergelijken. Uit welk materiaal zijn ze gemaakt, krijg ik eventueel garantie op de meubels, wat met service-na-verkoop, enzovoort. Meubels koop je bijna voor het leven en niet voor even.

Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat je niet van kortingen mag en moet profiteren. Zoals al aangegeven duiken er tijdens de koopjesperiode best wel leuke koopjes op. Meubelwinkels moeten immers hun assortiment regelmatig vernieuwen en dan gaan leuke meubels net dat ietsje goedkoper de deur uit. In dat geval loont meubels vergelijken zeker de moeite.

Zeker niet vergeten… alles netjes meten

Het klinkt misschien als de logica zelve, en dat is het eigenlijk ook, maar toch wordt het al te vaak over het hoofd gezien. Je wilt thuis geen sofa ontvangen die net niet tussen de muren past of een tafel die half in je salon staat in huis halen. Neem dus de meetlat, maak eventueel een klad met de afmetingen en de plaatsing van je meubels erop en ga dan meubels vergelijken en meubels kopen. Het kan je heel wat kopzorgen nadien besparen. Dus knoop het in je oren: “zeker niet vergeten, alles netjes meten”.