Mobiele abonnementen vergelijken

Mobiele abonnementen vergelijken

Besparen op de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon is voor veel consumenten een absolute must. De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk om de goedkoopste aanbieder te kiezen, maar in veel gevallen is dat een hele opgave. De aanbiedingen van de verschillende telecomproviders maken het er niet makkelijker op. Daarnaast is de bezuinigingsdrang de meeste providers ook niet ontgaan. Als antwoord hierop hebben veel providers de sim-only variant bedacht, hierbij koop je enkel een abonnement met de bijbehorende simkaart. Voor de smartphone dien je dan zelf te zorgen, dat is dan ook de reden dat veel telecomproviders ook de mogelijkheid bieden om een los toestel aan te schaffen. Zo kan je bij de aanschaf van een simkaart er voor kiezen om gelijktijdig een iPhone of een andere smartphone te kopen. Het echte besparen op de kosten voor het mobiel bellen begint echter door mobiele abonnementen te vergelijken.

 

Mobiele abonnementen vergelijken

 

Bij het zoeken naar de goedkoopste provider zijn een aantal factoren van belang. Het gaat dan niet alleen om de laagste prijs, maar juist om de inhoud van de verschillende abonnementen. Mobiele abonnementen vergelijken is zinvol als je op de volgende zaken weet te letten:

 

  • prijs per maand
  • aantal belminuten
  • aantal te versturen sms berichten
  • omvang van de databundel
  • kosten voor het verbruik buiten de bundel

 

Veel consumenten bellen niet alleen met hun smartphone, het gebruik van internet op de mobiele telefoon of de tablet heeft een heuse toevlucht genomen. Maak je dus vaak gebruik van internet als je onderweg bent, dan zal de hoeveelheid data in je abonnement belangrijker zijn dan de hoeveelheid belminuten.

 

Je eigen belgedrag is het uitgangspunt

 

Ook voor de overige zaken, zoals bijvoorbeeld het aantal sms berichten, is je eigen belgedrag van belang. Kijk dus niet enkel naar het aantal belminuten of de omvang van de databundel, maar bekijk het totale pakket. In veel gevallen zal je op je huidige smartphone kunnen zien hoeveel belminuten je per maand gebruikt. Als het lastig is om dat te achterhalen kan je er ook voor kiezen om een speciale ‘mobile manager app’ te installeren. Deze zijn gratis te downloaden en zijn beschikbaar voor zowel android smartphones als de iPhone toestellen.

 

Tip: Kies voor een grotere bundel als je twijfelt over je eigen verbruik. Zo voorkom je dat je kosten maakt die niet binnen het verbruik van het abonnement vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.