Moet je een aanhanger verzekeren?

Moet je een aanhanger verzekeren?

Een aanhanger is erg praktisch wanneer je veel spullen moet vervoeren of bijvoorbeeld in het bezit bent van een eigen paard en die in een trailer wil vervoeren. Een aanhanger kan je bij vaak gebruik zelf aanschaffen, of als je deze niet vaak nodig hebt kun je deze ook goedkoop huren bij aanhanger huren zwolle. De regelgeving van aanhangers is een hele andere dan die van auto’s en ook de manier van rijden wanneer je een volgeladen aanhanger achter de auto hebt hangen verschilt nogal. De kans op een ongeluk of beschadigingen onderweg kunnen helaas nooit helemaal voorkomen worden. Het is daarom van belang dat jij verzekerd bent tegen dit soort situaties. Wat de regels hiervoor zijn kun je hier vinden.

In het bezit van een aanhanger

Wanneer jij zelf in het bezit bent van een aanhanger hoef je hier geen aparte verzekering voor af te sluiten. De verzekering van het trekkende voertuig is vaak voldoende om ook de achterligger te verzekeren wanneer er iets gebeurt. Hierbij geldt echter wel dat je WA-verzekering alleen schade dekt die je door de aanhanger aan anderen maakt. Wanneer door een situatie daardoor ook je aanhanger zelf is beschadigd wordt dit niet mee verzekerd. Het is dan ook daarom dat mensen kiezen voor een aanvullende verzekering wanneer zij in het bezit zijn van een aanhanger. Vooral wanneer de aanhanger van grote waarde is, is een aanvullende verzekering aan te raden. Bij een aanvullende verzekering kun je de aanhanger ook laten verzekeren voor andere zaken, zoals diefstal, brand of andere schade. 

Wanneer je een aanhanger huurt

Wanneer je een aanhanger huurt gelden overigens weer andere voorwaarden. Hoe de aanhanger precies verzekerd is verschilt per verhuurmaatschappij. Bij aanhanger huren eindhoven dien je in het bezit te zijn van een WA-verzekering voor het trekkende voertuig en betaal je daarnaast een eigen risico. Bij deze, maar overigens bijna alle verhuurpartijen blijft daarbij wel de regel dat bij grove schade de bestuurder meestal verantwoordelijk is voor de kosten hiervan. Het is dus ten alle tijden belangrijk om te controleren of de aanhangwagen goed gemonteerd aan de auto zit, gehouden wordt aan de maximumsnelheid die geldt voor aanhangers en de lading van de aanhanger goed te verdelen. Zo wordt de kans op ongevallen een stuk kleiner. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.