Nieuwe iPhone of toch een refurbished iPhone kopen?

Nieuwe iPhone of toch een refurbished iPhone kopen?

Als je toe bent aan een nieuwe telefoon, kan het lastig zijn om te kiezen welke telefoon je gaat kopen. Het is natuurlijk ook moeilijk om te kiezen als er zo ontzettend veel verschillende modellen zijn in allerlei soorten en maten. Dan zijn er ook nog allerlei verschillende merken waar je uit kunt kiezen. Het wordt elke keer weer moeilijker om te kiezen welke telefoon je de komende tijd zult gebruiken. Het is natuurlijk ook logisch dat deze keuze niet zomaar gemaakt is. De mobiele telefoon is de afgelopen tijd steeds belangrijker voor ons geworden.

Een nieuwe telefoon kopen

Als je besluit om een nieuwe telefoon aan te schaffen, zul je nog moeten besluiten welke telefoon het wordt. Kies je voor een model wat al een aantal jaren oud, is zodat de prijs wat lager ligt, of kies je voor het nieuwste maar dus ook duurste model? Dit soort beslissingen kunnen heel lastig zijn. Er zijn wel een aantal factoren die je goed moet meenemen in je keuze. Het is voor veel mensen bijvoorbeeld heel belangrijk dat hun telefoon een goede camera heeft aan de voor en achterzijde. Voor andere mensen is dat weer minder belangrijk omdat die mensen maar zelden een foto maken met hun telefoon. Andere mensen vinden het weer heel belangrijk dat het scherm stevig is. Niemand wilt natuurlijk dat zijn gloednieuwe iphone op een van de eerste dagen dat je hem hebt al kapot valt. Je kunt er dan ook voor kiezen om een screenprotector aan te schaffen. Als je scherm toch kapot is gegaan kun je natuurlijk ook je iphone 8 scherm laten repareren. Dit kost natuurlijk wel wat geld maar je telefoon ziet er weer als nieuw uit.

Een refurbished telefoon kopen

De laatste jaren hoor je het steeds vaker, iemand die een refurbished telefoon aanschaft. Wat houdt dat eigenlijk in, refurbished? Refurbished betekent dat de telefoon al door iemand gebruikt is maar dat de telefoon bijvoorbeeld kapot is geweest. Bij een speciaal bedrijf herstellen ze de telefoon weer en vervangen ze allerlei versleten onderdelen voor nieuwe. Je kunt een refurbished telefoon vaak voor een veel goedkopere prijs kopen dan een nieuwe telefoon. De reden dat veel mensen er toch voor kiezen om een nieuwe telefoon te kopen is het feit dat de kwaliteit gegarandeerd goed is. Het is bij een refurbished telefoon vaak moeilijk om garantie te geven. Er zijn wel bedrijven die dat aanbieden, meestal krijg je dan wanneer je huidige telefoon stuk gaat gewoon een nieuwe.

Telefoon kopen met abonnement

Je kunt er ook voor kiezen om een telefoon te nemen met een abonnement samen. Dat kan heel voordelig zijn omdat je de prijs van de telefoon over een aantal jaren betaald. Je hoeft dus niet in een keer je hele spaarrekening te plunderen om je telefoon te betalen. Je moet er wel goed over nadenken of je het maandelijkse bedrag het gehele abonnement kunt betalen. Je wilt natuurlijk niet in de schulden komen voor een mooie nieuwe telefoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.