Op zoek naar een (nieuwe) auto, waar moet je op letten?

Op zoek naar een (nieuwe) auto, waar moet je op letten?

Of je nu op zoek gaat naar je eerste auto of je huidige auto écht aan vervanging toe is, het is een aanschaf die je echt niet zomaar doet. Er zijn veel zaken waar je op moet letten, zeker wanneer je je auto tweedehands koopt. Je kunt tenslotte niet makkelijk meer terug als er iets niet naar behoren is. Bij een autodealer of garage kan dat natuurlijk wel. Wanneer je zelf vooral let op de mooie kleur, eventuele krasjes en hoe lekker de stoelen zitten, kun je beter iemand meenemen die er iets meer verstand van heeft. Welke opties heb je en waar moet je op letten? In dit artikel helpen wij je in ieder geval wat meer op weg.
Nieuw of tweedehands

Wanneer je budget het toelaat, is het natuurlijk hartstikke gaaf om een gloednieuwe auto te kopen. Naast dat de auto helemaal van jou is en jij dan ook de eerste eigenaar bent, weet je vrij zeker dat de auto functioneert naar behoren én kun je altijd bij jouw dealer aankloppen. Bij tweedehands auto’s is dat natuurlijk anders. Wanneer je een auto bij een “wild vreemde” via Marktplaats koopt, worden er natuurlijk mooie verkooppraatjes gehouden en heb je het risico op verborgen gebreken. Wanneer je hier later pas achterkomt, kun je niet makkelijk meer terug. Een tussenoplossing is een professionele garage. Zij onderhouden en knappen de tweedehands auto’s zelf op. Ook kun je nog altijd bij ze terugkomen als er toch iets met je auto blijkt te zijn.
En heb je wel eens gedacht aan het auto aanbod in het buitenland?

Wanneer je in Nederland op zoek bent naar een tweedehands auto, heb je een ontzettend groot aanbod. Van (bijna) sloopauto’s naar auto’s die pas een paar jaar oud zijn en alles daar tussen in. Maar daarnaast biedt ook het buitenland veel leuke auto’s die wellicht nog scherper geprijsd zijn ook. En laten we eerlijk zijn, vanaf sommige plaatsen in Nederland sta je net zo snel in België of Duitsland dan in Amsterdam of Friesland. Op het moment dat je een auto in het buitenland aanschaft, dan wil je ook zekerheid hebben als je iets vreemds hoort aan je nieuwe auto. Regel dus zeker een extra pechhulp verzekering en zorg voor alle nodige dingen die je nodig hebt als je onverhoopt langs de snelweg komt te staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een autokrik, sleepkabel en reservewielen.

Meer voordelen van het buitenland

Duitsland is een echt autoland en ook voor de aanschaf van tweedehands auto’s razend populair! Wanneer je op Google zoekt naar “Auto importeren Duitsland” bijvoorbeeld, kun je alle voordelen en succesverhalen teruglezen. De grootste voordelen heb ik in ieder geval vast voor je op een rijtje gezet:

  • In auto’s rijden er auto’s rond die in Nederland niet (meer) te verkrijgen zijn. Zo zullen jij en je collega, buurman of broer niet gauw dezelfde auto rijden!
  • Omdat ze in Duitsland veel minder lang met een auto doen, is het aanbod relatief nieuwe tweedehands auto’s enorm groot;
  • En bovenal: hoe groter het aanbod, hoe lager de prijs!

Dus, vergelijk verstandig. Kijk naar wat je mooi vindt, wat de kwaliteit is en probeer er voor een leuk bedrag een mooie auto uit te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.