Op zoek naar leuke spellen? Vergelijk deze eens!

Op zoek naar leuke spellen? Vergelijk deze eens!

Erg veel mensen vinden het leuk om spelletjes te spelen, bijvoorbeeld met hun gezin of met een aantal goede vrienden. Tijdens het spelen van deze spellen komen namelijk de leukste verhalen naar boven. Daarnaast is het ook leuk om samen competitief bezig te zijn. Ben op zoek naar een leuk, maar toch ook een competitief spel? Kijk dan eens naar de spellen Thirty Seconds, sjoelen of naar het ouderwetse potje pesten.

Het oer Hollandse sjoelen

Bijna iedere Nederlander heeft het al wel eens gedaan, sjoelen. Sjoelen is voor veel mensen een leuke en actieve sport. Toch zal het voor een aantal mensen nog niet helemaal duidelijk zijn wat sjoelen nou eigenlijk inhoudt. Dit is niets om je voor te schamen. Sjoelen is een sport waarbij je gebruik maakt van een rechthoekige bak. Dit worden ook wel sjoelbakken genoemd. Deze bak is aan de achterkant verdeeld in verschillende vakjes. Tijdens het sjoelen heb je een aantal sjoelstenen in je hand. Deze sjoelstenen moet je in de verschillende vakjes schuiven.

Het moderne spel Thirty Seconds. 

Tegenwoordig is het spel Thirty Seconds ontzettend populair. Tijdens dit spel verdeeld worden de deelnemers in tweetallen verdeeld. Je hebt dus minimaal 4 mensen nodig om het spel te kunnen spelen. Ieder tweetal vormt een eigen team. Tijdens het spel worden er over en weer vragen beantwoord die op de kaartjes geschreven staan, wel binnen een bepaalde tijd natuurlijk. 

Een leuke pot pesten

Als laatst kun je natuurlijk altijd nog een potje pesten. Pesten is een redelijk oud kaartspel. Toch vinden veel mensen het nog steeds leuk om dit spel te spelen. Je kunt het spel namelijk met veel mensen tegelijk spelen. Daarnaast is de onderlinge strijd voor veel mensen ook een pluspunt van dit spel. Bovendien heb je enkel en alleen een stok kaarten nodig. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.