Openbare laadpaal of 1 aan huis?

Openbare laadpaal of 1 aan huis?

Als je overweegt om een elektrische auto aan te schaffen dan zal je ook moeten overwegen waar je deze auto gaat opladen. Want zo een auto heeft nou eenmaal een opgeladen accu nodig. Gelukkig zijn er in Nederland steeds meer plekken waar je een elektrische auto kan opladen. En zo heeft Tesla zelfs hun eigen oplaadpunten die vaak bij een hotel of een pompstation geplaatst zijn. Maar als je geen Tesla hebt, dan is het zeker een goed idee om je te verdiepen in de aanschaf van een eigen laadpaal of dat het handiger is om gebruik te maken van openbare laadpalen.

Voordelen openbare laadpaal

Bij een openbare laadpaal kan je met elke auto terecht. Vaak kan je per laadpaal twee auto’s tegelijk opladen, hierdoor zal je bijna altijd kunnen opladen. Daarnaast werken de laadpalen vaak op 100% groene stroom. Voor een openbare laadpaal heb je vaak een pasje nodig waardoor je overal terecht kan.

Voordeel eigen laadpaal

Een eigen laadpaal hebben aan huis is ideaal voor als je de auto vaak gebruikt. Heb je de auto elke dag nodig? Dan is het fijn als de auto in de nacht opgeladen wordt zodat de accu de volgende ochtend weer vol is. Daarnaast is het opladen ook een stuk voordeliger dan een openbare laadpaal. En je kan altijd terecht om op te laden want het is je eigen paal. Geïnteresseerd in je eigen laadpaal, neem dan een kijkje op Groenopladen.nl.

Nadelen openbare laadpaal

Het grootste nadeel van een openbare laadpaal is dat wanneer de auto opgeladen moet worden en er is geen laadpaal in de woonwijk, je al gauw naar een pompstation moet rijden. Dit is natuurlijk niet heel gunstig voor als je de auto vaak gaat gebruiken. Een ander nadeel kan zijn dat iedereen de accukabel uit de auto kan halen, dit zal misschien niet zo snel gebeuren maar het is wel mogelijk.

Nadelen eigen laadpaal

Een nadeel van een eigen laadpaal is dat de paal specifiek is voor 1 soort auto. Het kan zijn dat je vrienden of familieleden hebt met een andere elektrische auto dan jij, het is dan misschien niet mogelijk om het laadstation te koppelen aan die auto. Verder kan de installatie van een eigen laadpaal ook prijzig zijn en verschilt het per gemeente of er subsidie verleend wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.