Overstappen op ander hondenvoer, waar moet je op letten?

Overstappen op ander hondenvoer, waar moet je op letten?

Veel mensen geven hun honden momenteel niet goed hondenvoer. Dit is erg zonde, want daardoor kan je hond een hoop problemen ervaren. Verkeerde voeding kan er namelijk bij een hond voor zorgen dat hij of zij pijn ervaart in de mond of darmen. Als dit al het geval is, dan is het zaak om over te stappen op een ander soort hondenvoer. Daardoor kunnen de problemen wellicht verdwijnen.

Goede mogelijkheden als je op zoek bent naar goed hondenvoer voor je dier

Als je hond momenteel klachten in zijn buik of aan zijn bek ervaart, is het handig om over te stappen naar Roayal Canin of prins hondenvoer. Beide hondenvoersoorten zijn hoogwaardig en dus van goede kwaliteit. Dit zal je hond als fijn ervaren en klachten aan de bek en buik kunnen hierdoor verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Dit is dus erg goed voor het dier. Royal Canin produceert hondenvoer die per ras en leeftijdscategorie het best geschikt is. Zo heeft je hond het best mogelijke voer. Prins hondenvoer specialiseert zich enkel op de leeftijdscategorie van de dieren. Zo kan je voor kleine, volwassene en senioren altijd goed voer in huis halen. Deze honden voeren zijn natuurlijk wel duurder dan andere voeren, maar dan heb je ook kwalitatief beter voer voor het dier.

Mix eerst het oude met het nieuwe voer

Om te beginnen is het bij het overstappen op ander hondenvoer belangrijk om te letten op het goed mixen van het oude en nieuwe voer. Hiervoor zal je een dag of twee de verhouding van het nieuwe voer steeds op moeten voeren waarna je het dier pas helemaal voedt met het nieuwe voer. Dit is van belang om te voorkomen dat je hond maagklachten of darmklachten overhoudt aan het overstappen op nieuw voer. 

Let op de ontlasting

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten als jij jouw hond andere voeding geeft is de ontlasting van het dier. Als je hond diarree of een andere vorm van slechte ontlasting ervaart is het zaak om terug te stappen naar het oude voer. Het is natuurlijk niet leuk om diarree te hebben en dit geldt ook voor je hond. Daarnaast zal het zo kunnen zijn dat je hond buikklachten en darmklachten ervaart als hij of zij diarree heeft. Ontlasting is daarom de belangrijkste om te achterhalen welke voeding het best is voor je dier.

Houd de eetlust van je hond in de gaten

Verder is het ook van belang om de eetlust van je dier in de gaten te houden als je overstapt op nieuw voer. Als jij eten krijgt wat je niet lekker vindt is de kans groot dat jij het niet opeet. Dit is voor een niet anders. Hierom is het belangrijk om op de eetlust van het dier te letten wanneer je opstapt op nieuw voer. Als je merkt dat de honden minder en slechter eet door het nieuwe voer, kan je beter terugstappen naar het oude voer. Dit komt in dit gevallen namelijk omdat de hond het voer niet lekker vind of iets dergelijks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.