Pechhulp verzekeringen vs. Pechhulp on demand. Wat werkt beter?

Pechhulp verzekeringen vs. Pechhulp on demand. Wat werkt beter?

Het aanbod van pechhulp verzekeringen in Nederland is enorm. Dit artikel probeert houvast te geven aan de voor- en nadelen van een pechhulp verzekering en pechhulp on demand. Het verschil tussen een pechhulp verzekering en pechhulp on demand zijn de maandelijkse kosten. Wanneer een verzekering is afgesloten betaal je als klant een vast bedrag per maand om jezelf in te dekken tegen een mogelijk pechgeval. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van het soort verzekering dat is afgesloten, maar ook van het type van de auto en haar leeftijd, je woonplaats en de mate van onderhoud. Bij pechhulp on demand betaalt de klant eenmalig een bedrag. De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van het soort pech.  

Welke vorm van pechhulp is de beste keus? 

De startprijs van de hulp die geboden wordt bij on demand pechhulp zal automatisch hoger zijn dan de maandelijkse kosten die klanten betalen bij pechhulp verzekeringen. Bij het afsluiten van een verzekering is het dan ook noodzakelijk om een abonnement af te sluiten wat goed aansluit bij je persoonlijke wensen en eisen. Heb je weinig pech en een goede auto dan is een pechhulp verzekering misschien weggegooid geld. Een beste keus is er dus eigenlijk niet. De beste keus is afhankelijk van jouw auto en jouw situatie.  

Wat wordt aangeraden? 

Pech met de auto komt gemiddeld één keer in vier jaar voor. De meest voorkomende gevallen van autopech zijn storingen, startproblemen, een lekke band of een probleem met de accu. Bij een pechhulp verzekering komen verschillende aanvullende dekkingen kijken die de hoogte van het maandelijkse bedrag bepalen. In sommige gevallen dekt de verzekeraar de dekking in zijn algeheel niet. Heb je de verkeerde brandstof getankt, ben je je sleutels verloren of zit je helemaal zonder brandstof, dan weigeren sommige verzekeraars langs te komen. Bij on demand betaal je een bedrag tussen de €95 en €150 (binnen Nederland) en wordt je pech verholpen, ongeacht je soort pech. Belangrijk om daarbij te vermelden is dat mogelijke vervoerskosten daarbij niet ingerekend zitten. Daarvoor wordt tot 25 kilometer eenmalig €150 gerekend.  

Welke vorm van pechhulp is voordeliger? 

Heb je een degelijke auto en rijd je voorzichtig. Dan kom je gemiddeld één keer in de vier jaar langs de weg stil te staan met pech. In deze situatie is RoadGuard pechhulp on demand van Centraal Beheer voor jou de voordeligste keuze. Wanneer we dit gemiddelde als houvast gebruiken is alleen een maandelijks bedrag van lager dan €6.25 per maand voordeliger dan Pechhulp on demand van Roadguard. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.