Planten zorgen voor een gezondere omgeving

Planten zorgen voor een gezondere omgeving

De winter komt er weer aan en dat merken we ook aan de natuur. De blaadjes vallen weer van de bomen en de takken worden weer volledig zichtbaar. Des te leuker om zelf dan meer groen in huis te halen! Naast dat het je woning lekker opfleurt heeft het ook een praktische functie, planten zijn namelijk hartstikke gezond! Waarom je planten in huis moet halen en waarom ze gezond zijn, vertellen we in dit artikel!

Zuiveren van de lucht

Voor mensen met hooikoorts lijken bloemen en planten voornamelijk een negatieve invloed op de gezondheid te hebben, maar niks is minder waar. Planten kunnen namelijk de lucht zuiveren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bepaalde planten chemische verbindingen kunnen afbreken en daarmee de lucht zuiveren. Uitstekend dus om in huis te zetten waar je je veel bevindt zoals de woonkamer. Naast de woonkamer is de slaapkamer een andere plek in huis waar je het grootste gedeelte van de dag in doorbrengt. Echter door het gebrek aan daglicht is de slaapkamer geen ideale locatie voor een plant. Gelukkig is hier ook een oplossing voor! Zo zijn er namelijk veel planten die vrijwel geen daglicht nodig hebben om te kunnen functioneren en zijn daarmee uitermate geschikt voor in de slaapkamer. Een voorbeeld van zo’n plant is de sansevieria.

Hoe werkt dat?

Het zuiveren van de lucht, dat klinkt misschien een beetje vaag. Het werkt als volgt: Doordat de plant zonlicht opvangt, krijgt het energie. Dit is een proces wat in de plant plaatsvindt en wordt fotosynthese genoemd. Bepaalde pigmenten in de bladeren zorgen voor dit proces. Wanneer de plant deze energie heeft verkregen, wordt de energie gebruikt om koolstofdioxide en water om te zetten in suikers. Bij dit proces komt er zuurstof vrij wat er dus voor zorgt dat de lucht wordt ‘gezuiverd’.

Het handmatig laten reinigen van de luchtkanalen in een woning, bedrijf, zorginstelling of dergelijke omgeving kan ook een goede stap zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren. Luchtkanalen kunnen namelijk gaan vervuilen en het is daarbij belangrijk dat deze periodiek schoongemaakt worden.

Bron: https://www.royalvanzanten.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.