Premie inboedelverzekering hoger bij onveilige woningen

Premie inboedelverzekering hoger bij onveilige woningen

Bij het berekenen van de premie voor een inboedelverzekering houdt een verzekeraar rekening met de mogelijke gevaren die u loopt. Om uw premie zo laag mogelijk te houden is een goede beveiliging van uw woning essentieel. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat verzekeraars voor slecht beveiligde woningen vaak een hogere premie voor de inboedelverzekering rekenen. De extra kosten die u maandelijks voor uw premie kwijt bent, kunt u logischerwijs veel beter in de beveiliging van uw woning investeren. Wij spraken met een slotenmaker uit Almere, die ons meer kon vertellen over het beveiligen van woningen.

Kies voor gecertificeerde sloten

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het vergelijken van verschillende sloten voor ramen en deuren in huis. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat u kiest voor zogenaamde cilindersloten, die in verschillende vormen worden aangeboden. De meest voordehand liggende keuze voor uw woningdeuren is een twee- of driepuntslot. Driepuntsloten hebben een extra contactpunt met de deurpost, waardoor ze lastiger open te breken zijn.

Kies bij de aanschaf van nieuwe sloten altijd voor gecertificeerde sloten. Verzekeraars hechten veel waarde aan het keurmerk op sloten. Dit kan gaan om het PKVW-keurmerk, of om een hoge SKG-beoordeling. Meer weten over slotenkeurmerken? Vraag een slotenmaker om een passend advies.

Optionele beveiligingscomponenten

Naast de mogelijkheid om nieuwe sloten op ramen en deuren te plaatsen is het raadzaam om optionele beveiligingscomponenten te laten installeren. Denk aan een elektronische camera, een bewegingssensor, magneetcontacten, enzovoorts. Dergelijke beveiligingscomponenten schrikken inbrekers vaak op voorhand al af en kunnen de beveiliging van uw woning aanzienlijk verbeteren. Dit heeft een positieve invloed op de premie voor uw inboedelverzekering.

Bij het gebruik van beveiligingscomponenten is het erg belangrijk om vooraf een duidelijk beveiligingsplan op te stellen. Hierin worden de belangrijke beveiligingsrisico’s op een rijtje gezet, zodat u door te vergelijken de beste beveiligingscomponenten vindt.