Prepaid of een abonnement, wat is voordeliger voor jou?

Prepaid of een abonnement, wat is voordeliger voor jou?

Loopt je abonnement af of overweeg je om over te stappen van een mobiel abonnement naar prepaid? Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van hoeveel belminuten, sms’jes en data jij per maand verbruikt. Op basis van twee aspecten kan je de keuze tussen een abonnement en prepaid maken. Dit is de prijs die je wil betalen en het gewenste gemak. Vind je het belangrijk dat je niet vastzit aan een abonnement of wil je overal kunnen internetten?

Houd je huidige verbruik bij

Noteer elke maand wat je hebt verbruikt aan belminuten, sms’jes (en data). Dit geeft je inzicht in wat je de komende maanden nodig dient te hebben. Op basis van deze gegevens kan je al een beetje afwegen of een abonnement of prepaid simkaart bij je past.

Prepaid of mobiel abonnement

Een prepaid simkaart wordt voornamelijk aangeraden wanneer je ongeveer 30 belminuten en sms’jes per maand verbruikt. Ook als je niet verbonden wil zijn aan een contract is prepaid een goede oplossing. Prepaid is dan in verhouding met een abonnement een goedkope optie. Het voordeel is dat je geen onverwachte kosten kan krijgen.

Als je niet afhankelijk wil zijn van WiFi en ook internet buiten huis gebruikt, sluit een abonnement beter aan bij je behoeften. Het voordeel van een abonnement is, is dat je relatief goedkoop belt, sms’t en gebruik maakt van het internet. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat je zonder beltegoed komt te zitten.

Een abonnement met of zonder telefoon?

Wanneer je kiest voor een abonnement is de volgende overweging die je gaat maken of je er ook een telefoon bij wil. Als je kiest voor een abonnement met telefoon bestaan je abonnementskosten uit twee posten. Namelijk de kosten van je abonnement en je telefoonkosten. Je kan er ook voor kiezen om je telefoon direct af te betalen.

Een sim-only abonnement is een stuk voordeliger omdat je alleen je abonnementskosten hebt. Als je al een goed werkende telefoon hebt kan het je elke maand geld besparen om te kiezen voor een sim-only abonnement. Daarentegen, wanneer je een telefoon nodig hebt is het over het algemeen voordeliger om een abonnement met telefoon af te sluiten dan om een telefoon los te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.