Privé en zakelijk goed gescheiden

Privé en zakelijk goed gescheiden

Als u gaat ondernemen is het slim om een zakelijke rekening te openen. Met een zakelijk rekening houd u privé en zakelijk goed gescheiden. Met een zakelijke rekening krijgt u een professionelere uitstraling en u kunt alles goed overzien over uw bedrijf en financiën. Voor een accountancykantoor in Amsterdam werkt het prettiger wanneer privé en zakelijk gescheiden is. De naam van uw bedrijf komt op de afschriften van de betaler of ontvanger te staan wat professioneel oogt. De Belastingdienst en ook de Kamer van Koophandel vinden het prettiger als u een zakelijke rekening opent.

Voordelen van een zakelijke rekening

  • U creëert een overzichtelijke administratie. U krijgt meer inzicht in de financiële gang van zaken van uw bedrijf.
  • Tegenwoordig is zakelijk bankieren een must. Dus als u een zakelijke lening wilt of andere financiële producten voor uw bedrijf dan hebt u een veel meer professionelere uitstraling.
  • Een bank biedt veel meer betalingsverkeer. Heeft u een lening of rekening-courant nodig dan is het zelfs noodzakelijk dat u een zakelijke rekening hebt.
  • U hebt startersvoordeel. Het eerste jaar is de zakelijke rekening gratis. Korting krijgt u op aanvullende betaaloplossingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de pinautomaten. U hoeft tijdelijk geen premie te betalen voor een eventuele aansprakelijkheidsverzekering.

Is een zakelijke rekening verplicht?

Is het verplicht om een zakelijke rekening te openen voor uw eigen bedrijf? Nee, er zijn geen wettelijke verplichtingen. De belastingdienst verplicht u ook niet om een zakelijke rekening te openen. Maar het gebruik van een aparte rekening wordt ten zeerste aangeraden door de Kamer van Koophandel en boekhouders/accountants. Voor de meeste ondernemers werkt dit ook plezieriger.  U doet er dus verstandig aan om de financiën op een andere rekening te regelen dan de privérekening. Werkt u toch met een privérekening, vertel uw klanten dan wel dat ze bij ’ter name van ‘jouw privé naam vermelden en niet de bedrijfsnaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.