Rubberboten staan garant voor veel vaarplezier.

Rubberboten staan garant voor veel vaarplezier.

Een rubberboot kent veel voordelen. Het is een licht gewicht boot die eenvoudig mee te nemen is. Er is niet veel ruimte nodig om de boot te stallen en hij kan makkelijk worden opgeblazen door een voet- of handpomp. Hierom worden rubberboten ook vaak aanschaft als vakantie- en recreatieboot. Maar u kunt hem ook aanschaffen als primaire boot of als bijboot voor een kajuitboot. Door het stevige rubber kunnen rubberboten goed tegen een stootje. En schade wordt behoedt door de stootlijst die rondom de boot zit. Rubberboten hebben een lange levensduur en staan garant voor veel vaarplezier.

Waar op te letten bij het kopen van uw rubberboot?

Wanneer u een rubberboot kopen gaat is het ten eerste belangrijk dat u zeker weet dat u een rubberboot op het oog heeft, en geen rib. Deze boten worden vaak door elkaar gehaald omdat ze qua uiterlijk erg op elkaar lijken. Het grote verschil tussen deze soorten is de bodem. Een rib heeft een verharde bodem terwijl een rubberboot een zachte bodem heeft. Niet te verwarren met een harde vloer, wat bij een rubberboot ook mogelijk is. Er zijn verschillende soorten modellen en merken rubberboten en de prijzen en grootte kunnen per boot erg verschillen. Het is verstandig om een duidelijk beeld te hebben van wat u precies zoekt in een rubberboot.

Buitenboordmotoren voor rubberboten.

Wanneer u een rubberboot aanschaft moet u hierbij ook een buitenboordmotor aanschaffen. Deze dient zowel als roer als voor de voortstuwing van uw boot. Voor de meeste rubberboten dient de buitenboordmotor een kortstaart model te zijn. Zorg ervoor dat u voor een motor kiest die past bij uw boot. Denk hierbij aan het vaarbewijs. Een vaarbewijs is verplicht voor motorboten die harder dan 20 km/u varen. Een rubberboot met een motor van 5pk haalt deze snelheid al gauw. Let dus goed op welke motor u aanschaft bij uw rubberboot of als u een motor wilt aanschaffen van 5pk of hoger, dat u in het bezit bent van een vaarbewijs.

Bent u opzoek naar een erkend bedrijf voor het kopen van uw rubberboot?

Zoekt u nog een erkend bedrijf voor het kopen van uw rubberboot? Ga dan naar een watersport speciaalzaak bij u in de buurt. Hier kan een expert u voorzien van uitgebreidere informatie. Ook kunnen zij u hier voorzien van een passend advies, voor zowel rubberboot als buitenboordmotor, indien u nog niet zeker bent over welk model u moet aanschaffen. De meeste watersport speciaalzaken hebben een showroom waar u direct de verschillende modellen en merken kan bezichtigen en vergelijken. Doe online onderzoek naar watersport speciaalzaken bij u in de buurt. Bekijk hierbij ook de ervaringen van voorgaande kopers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.