Schuifpuien vergelijken

Schuifpuien vergelijken

Als je een schuifpui overweegt dan zal je al snel voor de keuze van het materiaal ,waarvan de schuifpui wordt vervaardigd, komen te staan. Schuifpuien worden geleverd in drie verschillende materialen, deze zijn kunststof, hout en aluminium. Ieder materiaal heeft zo weer zijn voor- en nadelen…en prijskaartje! In dit artikel zullen we de verschillende type schuifpuien met elkaar vergelijken.

Prijzen van verschillende type schuifpuien
Als we schuifpui prijzen vergelijken dan zijn de kunststof schuifpuien het voordeligst. Gevolgd door houten schuifpuien, het prijsverschil tussen kunststof en houten schuifpuien is niet zo groot. Het duurst zijn aluminium schuifpuien.

Verder is er een hoop prijsverschil tussen leveranciers van schuifpuien. Zo kan een houten schuifpui van een bepaalde leverancier duurder zijn dan de schuifpui van een andere leverancier. Maar over het algemeen kan gesteld worden dat kunststof schuifpuien het goedkoopst zijn, gevolgd door hout en aluminium.

Verder heeft de keuze van het type isolatieglas een grote invloed op de uiteindelijke prijs van de complete schuifpui. HR++ glas heeft de beste isolatiewaarde en is duurder in aanschaf. HR++ isolatieglas is een goede investering omdat de extra kosten van dit isolatieglas terug worden verdiend door een besparing op de stookkosten. Bovendien hou je met HR++ isolatieglas de warmte beter buiten de deur op warme zomerdagen. Toch kan de keuze van normaal isolatieglas verstandiger zijn, in het geval de rest van de woning uitgevoerd is met normaal isolatieglas. Er zal dan geen kleur verschil ontstaan tussen de verschillende glasvlakken op de woning.

Kunststof schuifpuien
Kunststof schuifpuien zijn het voordeligst in aanschaf. Daarnaast is kunststof schuifpui voordeliger dan een houten schuifpui in het onderhoudt. Een houtenschuifpui zal regelmatig over geschilderd moeten worden. Bij kunststof schuifpuien is dit niet nodig.

Daar staat wel een nadeel tegenover, kunststof schuifpuien zijn niet overschilderbaar waardoor je wel altijd vast zal zitten aan de gekozen kleur.

Een veel gehoord nadeel van kunststof schuifpuien is dat het niet zo mooi is als hout. Dit is zeker waar voor de wat oudere kunststof schuifpuien. Zeker de eerste generatie kunststof schuifpuien zijn niet mooi om te zien. De ontwikkelingen van kunststof schuifpuien hebben echter niet stil gestaan. Een moderne kunststof schuifpui is leverbaar met houtmotieven en van een afstandje zijn deze niet te onderscheiden van houten schuifpuien.

Houten schuifpuien
Een houtenschuifpui is in onderhoud het meest kostbaar. Dit omdat de pui iedere 5 tot 8 jaar overgeschilderd moet worden. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de verf welke gebruikt is en de hoeveelheid zonuren. De warmte isolatie van een houten schuifpuien is wat minder goed tegenover een kunststof schuifpui maar deze wel beter dan die van een aluminiumschuifpui.