Sculpturen voor iedere woning, voor iedere tuin en voor iedereen

Sculpturen voor iedere woning, voor iedere tuin en voor iedereen

De oudste sculpturen die we gevonden hebben zijn tienduizenden jaren voor Christus gemaakt. Dit waren veel vruchtbaarheidsbeeldjes van vrouwen, maar er werden toen ook al andere sculpturen gemaakt. We gaan even 40.000 jaar verder en er zijn nog steeds kunstenaars die sculpturen maken. Het is een vaardigheid waar we mee begonnen vanaf het moment dat we gereedschappen konden maken en het is een vaardigheid waar we eigenlijk nooit mee zijn gestopt. Sculpturen zoals de David van Michelangelo en de Kus van Rodin zeggen meer dan duizend woorden.

Sculpturen en plastieken

Als je op zoek gaat naar een definitie van sculptuur, dan vind je daar vaak allerlei beelden onder terug, maar theoretisch is een sculptuur alleen een beeld dat gemaakt is volgens de subtractieve methode. Dat betekent dat een kunstenaar met een blok materiaal begint – meestal is dit natuursteen of hout – en door hier stukjes van af te halen een beeld maakt. Het resultaat is een sculptuur en dat moet niet verward worden met een plastiek. Dat zijn beelden die worden gemaakt van een materiaal dat vloeibaar of kneedbaar is. Keramiek is hier een voorbeeld van en ook bronzen beelden die in een mal worden gegoten. 

Een sculptuur voor in je huis en tuin

Toen men 40.000 jaar geleden vruchtbaarheidsbeeldjes aan het maken was, wisten de mensen al dat kunst een kracht heeft. Het spreekt automatisch aan en heeft een gevoel van waarde en belangrijkheid. Dat is vandaag de dag nog steeds zo en dat is ook de reden dat kunst wordt doorgegeven van generatie op generatie. Sculpturen zijn mooie toevoegingen aan je interieur en in je tuin. Ze zijn te krijgen in een verscheidenheid aan materialen en stijlen. Kies voor een moderne of een klassieke sculptuur, een beeldhouwwerk in een abstracte of realistische stijl of kies een uitgebreid of minimalistisch thema. Er is vast een sculptuur te vinden die past bij jouw interieur of tuin.

Een sculptuur als cadeau

Het is ook een goed idee om kunst als cadeau te geven en sculpturen lenen zich daar erg goed voor. Ook hier kun je het kunstwerk uitkiezen op de smaak en stijl van degene die hem krijgt en vereeuwig je een belangrijke gebeurtenis met een sculptuur die iets relevants uitbeeldt. Een huwelijk, bijvoorbeeld, verdient een sculptuur die liefde symboliseert. Een sculptuur voor een werkjubileum spreekt waardering en bewondering uit. Een sculptuur voor een pensioen symboliseert een nieuw hoofdstuk in een leven. Zo zijn er sculpturen die elke gebeurtenis onvergetelijk maken.

Een goede kunstenaar vinden

De zoektocht naar de juiste sculptuur kan beginnen en dan moet je een kunstenaar vinden die werken maakt waartoe jij je aangetrokken voelt. Maak een selectie via het internet en ga een dagje uit galerieën bezoeken net zo lang totdat je zeker weet dat jij de sculptuur gevonden hebt die je wilt hebben. Plaats deze in je huis, in je tuin of geef hem cadeau en je zet een eeuwenoude traditie voort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.