Shoei Neotec 2 vs Schuberth C4 Pro

Shoei Neotec 2 vs Schuberth C4 Pro

Ben je momenteel aan het oriënteren om de juiste systeem helm te kopen. Onder de systeemhelmen vallen een aantal verschillende typen. In dit artikel nemen we de Shoei Neotec en de Schuberth C4 verder onder de loep.

Het geluid tijdens het rijden

Bij het controleren van de geluidsdemping speelt uiteraard de positie en de snelheid waarin wordt gereden een belangrijke rol. Feit is dat er nauwelijks verschil is op het gebied van geluidsdemping tussen de Shoei Neotec en de Schuberth C4 Pro. Daarbij focussen beide helmen zich voornamelijk op de geluidisolatie van de helm.

Vizier van de helm

Het voornaamste verschil in het vizier van de helm tussen de Shoei Neotec en de Schuberth C4 Pro is dat de C4 pro een breder gezichtsveld heeft dan de Neotec 2. Daarentegen heeft is het viziermechanisme van de Neotec 2 weer net iets geavanceerder dan de C4 Pro, maar voor beide helmen is dit gewoon dik in orde. Bovendien worden bij beide helmen ook anti-mistlenzen geleverd.

Binnenvoering van de helm

De binnenvoering van de C4 pro beschikt over het zogenaamde CoolMax materiaal. Hierdoor kan het voor sommige bestuurders net wat comfortabeler aanvoelen de Neotec 2. Qua onderhoud is Neotec 2 wel wat gemakkelijker om schoon te maken, dit heeft ermee te maken dat de voering van de C4 Pro veel moeilijker te verwijderen en terug te plaatsen. Wil je een communicatiesysteem in de helm? Dan kun je het beste voor de C4 Pro kiezen, bij de Neotec 2 moet deze namelijk nog worden geïnstalleerd.

Conclusie

De conclusie is dat de helmen qua specificaties erg dichtbij elkaar liggen. Het gewicht van beide helmen is zelfs wonderbaarlijk hetzelfde. Met een gewicht van 1650 gram. Het feit dat de helmen qua kwaliteit zeer dichtbij elkaar ligt, valt ook te achterhalen bij de adviesprijs deze ligt namelijk ook gelijk. In de oudere edities was er altijd een duidelijk verschil, maar als we deze helmen naast elkaar leggen is het niet makkelijk om een motorhelm aan te wijzen die overduidelijk beter is dan de andere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.