Tip: vergelijk tussen zorgverzekeraars

Tip: vergelijk tussen zorgverzekeraars

rekenmachine

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Als je een ongeluk krijgt ben je altijd verzekerd voor de kosten van de medische ingreep. Een zorgverzekeraar vergoed dat in zo’n geval. Veel mensen zijn al jaren verzekerd bij dezelfde partij, maar vergeten soms dat het voordeliger kan zijn zo nu en dan te vergelijken, en eventueel over te stappen. Concurrenten kunnen in sommige gevallen stukken goedkoper zijn. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Ieder persoon heeft immers andere wensen en risico’s. In deze blog lees je een aantal tips voor als je gaat vergelijken tussen zorgverzekeringen.

 Bekijk wat het beste bij je past

Zoals hierboven beschreven, iedereen heeft een andere wensen en fysieke gesteldheid. Mensen die oud zijn zullen wellicht vaker een medische ingreep nodig hebben dan bijvoorbeeld jonge mensen. Voor deze groep ouderen kan het raadzaam zijn om aanvullende verzekeringen af te sluiten waardoor meer ingrepen vergoed worden. Jongeren zijn over het algemeen gezond en hebben daardoor niet een uitgebreid zorgpakket nodig. Het kiezen voor een standaard basisverzekering kan in dit geval voordeliger uitvallen. Heb je vaker zorgadvies nodig, dan is een uitgebreider pakket misschien toch verstandig. Kortom; bekijk wat voor dekking en verzekering je nodig hebt en ga vervolgens online vergelijken;

Vind jouw verzekering online

Als je eenmaal je wensenlijstje hebt opgeschreven, dan is het tijd om online een zorgverzekering te vinden die het beste bij je past. Je kan in Google zoeken naar vergelijkingssites. Nadat je je wensen hebt opgegeven op zo’n site, komen verschillende zorgverzekeringen naar boven. Deze kan je dan onderling vergelijk, welke ingrepen wel of niet gedekt worden, en wat de maandelijkse kosten zijn. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt is het verstandig om nog eens goed op de website te kijken van de betreffende zorgverzekeraar. Lees ook goed de kleine letters en overstapvoorwaarden om ervoor te zorgen dat je niet onverwachts voor verrassingen komt te staan. Dit gaat vaak fout bij overstappers, en kan makkelijk voorkomen worden. Als je goed aan deze stappen denkt, en het vergelijkt met je huidige zorgaanbieder, dan ben je gegarandeerd goedkoper uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.