Tips en tricks overstappen energie

Tips en tricks overstappen energie

Je energierekening verlaag je natuurlijk door minder energie te verbruiken, iets wat je standaard zou dienen na te streven. Een nog veel grotere besparing bereik je echter door jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Hoe dat overstappen in zijn gang gaat en welke aandachtspunten belangrijk zijn lees je hier.

Stappenplan energievergelijkingswebsites
Dankzij verschillende vergelijkingswebsites is overstappen van energie een eenvoudige en snelle klus. Hieronder kort de stappen op een rijtje, zodat je weet hoe het switchen van energie werkt:

  • Geef je postcode en je jaarverbruik van gas en/of stroom op
  • Selecteer met de filters je persoonlijke voorkeuren, zoals groene stroom of vaste tarieven
  • Kies uit de lijst van relevante leveranciers de meest geschikte
  • Voer de aanvullende informatie in en bevestig je overstap
  • De vergelijkingswebsite stuurt je aanvraag door naar je nieuwe leverancier
  • De nieuwe energieleverancier stemt af met je oude voor een soepele overstap
  • Je hebt een bedenktijd van 14 kalenderdagen na ontvangst van de bevestiging

Overstaptips
Overstappen naar een andere energieleverancier werkt transparant, overzichtelijk en eerlijk. Toch is het niet onhandig om bepaalde zaken in overweging te nemen, voordat je gebruikmaakt van een energievergelijker. Zo weet je zeker dat je alles uit je overstap haalt en deze vlekkeloos verloopt. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

Kun je wel gratis overstappen?
Check eerst de voorwaarden van je huidige contract, want mogelijk stap je te vroeg over. Alhoewel je altijd kunt overstappen, loop je het risico een vergoeding te moeten betalen als je het contract vroegtijdig opzegt.

Achterhaal je energieverbruik
Om een zo relevant mogelijke selectie van geschikte energieaanbieders te krijgen in de vergelijker, is het waardevol om je huidige energieverbruik te weten. Raadpleeg hiervoor je jaarrekening of vraag het op bij je leverancier. Dan kun je jouw jaarverbruik invullen voor een beter vergelijking.

Meer energietips
Overstappen van energie is dankzij de vergelijkingswebsites vrij rechtdoorzee, maar met de bovengenoemde tips in je achterhoofd haal je nog meer uit je overstap. Er zijn echter meer zaken die van belang zijn als je energie vergelijkt en overstapt, zoals de verrekening van kortingen en het kiezen van een variabele of vaste prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.