Tips om te besparen je vaste lasten

Tips om te besparen je vaste lasten

Gelukkig gaat het goed met de economie in Nederland. Voor veel ondernemingen in Nederland is dit vaak een goed teken. Dit komt omdat er in een goed draaiende economie veel besteed kan worden. Een keerzijde van een welvarend land is echter dat er veel dingen ook duurder worden, voornamelijk voor de consument. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse accijns en belastingverhogingen. Voor de consument betekent dit dus dat de vaste lasten elk jaar ook omhooggaan. In dit artikel zal ik dan ook een aantal relevante tips geven om de vaste lasten op jaarlijkse basis te verlagen.

Vergelijk de verschillende energieaanbieders

Elk jaar is het meestal een onaangename verassing als je de energierekening opent. De energierekening is namelijk weer omhooggegaan. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om geld te besparen op je energierekening, namelijk het vergelijken van de verschillende energie aanbieders. Op verschillende online energie vergelijkers is het namelijk mogelijk om op een simpele manier de prijzen van de aanbieders met elkaar te vergelijken. Ook kan je direct overstapen op een goedkopere energie aanbieder. Als je overstapt op een andere aanbieder kan je op maandelijkse basis soms wel een aantal tientjes per maand besparen op jouw energierekening.

Geld besparen op je zorgverzekering

Ook op je zorgverzekering kun je vaak erg veel geld besparen. Dit is een kwestie van de verzekeringen van verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken en te letten op de polisvoorwaarden.  Het is belangrijk dat je elk jaar weer je zorgverzekering onder de loep neemt, want de kans is groot dat de prijzen veranderd zijn en dat er verzekeraars zijn waarbij je goedkoper uit bent.

Bespaar op je maandelijkse telefoonkosten

De meeste mensen in Nederland zitten vaak aan een duur contract bij een bepaalde provider. Dit komt omdat de meeste mensen graag een nieuw toestel bij hun abonnement willen hebben. Voor sommige personen die al in het bezit zijn van een modern toestel, is het beter om over te stappen op een zogenaamde sim only abonnement. Een sim only abonnement is altijd een aantal tientjes goedkoper dan een traditioneel abonnement omdat er geen nieuw toestel bij zit. Maar er zit vaak wel onbeperkt beltegoed bij en voldoende internetdata. Tenslotte zit je nooit vast aan een langdurig contract en is het zelfs mogelijk om maandelijks je abonnement op te zeggen.