Tips voor het aanschaffen van spullen voor je tuin

Tips voor het aanschaffen van spullen voor je tuin

De tuin neemt een belangrijke positie in onze leefomgeving in. Cruciaal dus dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de inrichting ervan. Voor een goede tuininrichting zijn een aantal tuinartikelen onmisbaar. Welke dat zijn en welke tips er zijn om ze aan te schaffen, lees je hier.

Loungeset
We zitten graag in de tuin, dat is duidelijk. Maar een belangrijke voorwaarde daarvoor is en blijft dat we er comfortabel kunnen zitten. Belangrijk dus dat je in je tuin goed meubilair hebt. Dat meubilair komt er steeds vaker in de vorm van een ruime loungeset. Logisch, want een loungeset zorgt in één klap voor een even sfeervolle als comfortabele zithoek, waar je met velen van de tuin kunt genieten. Loungesets zijn er in vele soorten en maten. Er is dus voor iedereen een geschikte set te koop, maar hoe vind je die? Daarvoor is het allereerst zaak om alle maten op te meten van de hoek waar de set komt te staan. Je weet dan welke maten jouw ideale loungeset moet hebben. Hou ook rekening met het aantal personen, waarmee je maximaal van de set gebruik wil maken. Mochten die, in verband met de beschikbare ruimte, niet allemaal op de hoekbank passen, kies dan voor een set met één of meerdere losse loungestoelen, die je onafhankelijk van de bank een plek kunt geven.

Veranda
Een ander populair tuinproduct: de veranda. Onmisbaar voor iedereen die niet alleen bij droog weer, maar ook bij regenachtig weer van de tuin wil kunnen genieten. De veranda verlengt daarnaast het buitenseizoen. Je kunt in het voorjaar eerder van de tuin genieten en daar in het najaar ook langer mee doorgaan. Een logische investering voor iedere tuinliefhebber dus, zo’n veranda. Zorg wel voor een veranda die je kan afsluiten, bijvoorbeeld met een glazen schuifpui. Je kunt dan ook bij onstuimig weer van de tuin genieten met alle gemakken van het binnen zitten. Kies daarnaast voor een veranda met een flexibel scharnierprofiel, die aan iedere gevel gemonteerd kan worden, zodat je altijd een strak resultaat verkrijgt. Ook is het verstandig om de veranda te voorzien van terrasverwarming, zodat het er ook bij koud weer behaaglijk is.

Verlichting
Op een mooie zomeravond blijf je het liefst zo lang mogelijk buiten zitten. Daarvoor heb je wel voldoende verlichting nodig. Zorg daarom voor de juiste tuinverlichting. Wat ‘juist’ is, hangt af van je smaak. Is deze modern? Dan kun jij je hart ophalen aan een enorm aanbod strak vormgegeven spotjes en lantaarns. Tip: plaats ze op strategische plekken zoals onder bomen, struiken of traptreden. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. Neigt je smaak meer naar romantiek en gezelligheid? Dan past een mooie tuinhaard misschien beter.

Meer tuininspiratie nodig? Kijk dan op fonteyn.nl.