Tips voor het vergelijken van servers

Tips voor het vergelijken van servers

Om zelf een website te kunnen bouwen mag een snelle server niet ontbreken! Er zijn verschillende mogelijkheden bij de aanschaf of het huren van een server. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een zogenaamde VPS en shared webhosting. In dit artikel geven we je verschillende tips, die het makkelijker maken om een weloverwogen keuze te maken. Een snelle server is niet alleen belangrijk om bezoekers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Ook wil je voorkomen dat de website regelmatig onbereikbaar is, dat de server een negatieve invloed heeft op je posities in de zoekresultaten, enzovoorts.

Kies tussen een eigen server, een VPS en shared webhosting

Bij het vergelijken van servers heb je allereerst de keuze te maken tussen het kopen en huren van serverruimte. Het kopen van een fysieke server is vaak alleen interessant, wanneer je voldoende kennis hebt over netwerken, servers en hardware in het algemeen. Daarbij kan het onderhouden van een server een grote invloed hebben op je energieverbruik in huis. Door voor een VPS te kiezen heb je alsnog een eigen server, maar dan extern! Dit is een belangrijk verschil ten opzichte van shared webhosting, waarbij je serverruimte deelt met andere websitehouders. Meer weten over een VPS? Lees meer op de website van een aanbieder hiervan.

Up-time en snelheid van servers

Wanneer je voor het huren van een server gekozen hebt, kun je naar de up-time en snelheid van servers kijken. Een snelle server zorgt voor een groter gebruiksgemak bij het bezoeken van de website en kan een positieve invloed hebben op de ranking van de website in de zoekresultaten. Vergelijkbaar met de snelheid van een server, speelt ook de up-time hier een rol bij. De up-time staat voor het percentage van de tijd, dat een website te bereiken is. Een lage up-time betekent dat de server regelmatig offline is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.