Tips voor het vinden van een geschikte VPN-aanbieder

Tips voor het vinden van een geschikte VPN-aanbieder

Steeds meer mensen kiezen voor het gebruik van een Virtual Private Network, wat als een soort tunnel dient voor het netwerk wat je gebruikt. In het geval van een openbaar WiFi-netwerk is het voor andere gebruikers van dat netwerk mogelijk om je af te luisteren. Dit is in veel gevallen iets wat je wilt voorkomen! Denk bijvoorbeeld aan je bankzaken die je op een openbaar WiFi-netwerk regelt. Je moet er niet aan denken, dat je bankgegevens in handen komen van kwaadwillende personen. Door gebruik te maken van een VPN ga je dit tegen. Niet alleen voor bankzaken is een VPN aan te raden, ook voor het versturen van geheime documenten of je mailverkeer in het algemeen, is het fijn als je gebruik kunt maken van een VPN-dienst.

 

Wanneer je op internet naar VPN-diensten zoekt zal je verschillende soorten tegenkomen. Zo kun je kiezen voor een gratis VPN-dienst of een van de betaalde varianten. Bij een gratis VPN-dienst krijg je vaak reclame voorgeschoteld en kun je maar maximaal x MB per maand op dat netwerk gebruiken. Daarbij is het aantal verbindingen wat je op een gratis VPN mag hebben doorgaans zeer beperkt. Dit kan als een nadeel worden beschouwd als je met meerdere mensen op het netwerk wilt kunnen werken. Gelukkig hoeven de betaalde varianten niet heel veel meer te kosten!

 

Verschillende VPN-diensten vergelijken

Kies je voor een betaalde VPN-dienst? In dat geval is het sterk aan te raden om vooraf verschillende VPN-diensten met elkaar te vergelijken. Door het grote aantal VPN-diensten wat op internet aangeboden wordt is dit niet altijd even gemakkelijk. Hoe weet je bijvoorbeeld zeker dat een bepaalde VPN-dienst betrouwbaar is? Hoe voorkom je dat je veel meer betaalt dan voor een bepaalde kwaliteit noodzakelijk is? Enzovoorts. Een belangrijk aspect om op te letten bij het vergelijken van VPN-diensten is de snelheid waarmee je kunt werken. Je wilt niet tijden hoeven te wachten voordat een mailtje verzonden is. Op internet vind je verschillende websites die het vergelijken van VPN-diensten heel eenvoudig maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze vergelijking van het Surfeasy VPN!

 

Deze pagina geeft op een heel overzichtelijke wijze weer wat de sterke en minder sterke punten van deze VPN zijn. Op deze website kun je ook diverse andere VPN-diensten bekijken. Naast de snelheid die een VPN je biedt is ook de gebruiksvriendelijkheid een punt om op te letten. De gebruiksvriendelijkheid van een VPN geeft bijvoorbeeld aan hoe eenvoudig deze te installeren is, hoe snel je doorhebt hoe je de VPN kunt gebruiken, enzovoorts. Zeker wanneer je weinig ervaring met VPN-diensten hebt is het raadzaam om voor een gebruiksvriendelijke variant te kiezen.

 

Informeer bij bekenden of op fora

Naast het gebruik van deze vergelijkingswebsite voor het vergelijken van VPN-diensten, kun je ook elders zoeken naar ervaringen met bepaalde VPN-diensten. Denk bijvoorbeeld aan de diverse internetfora waarop mensen hun ervaring met VPN-diensten delen. Houd er rekening mee dat deze ervaringen niet altijd 100% betrouwbaar zijn, omdat de recensies ook door de bedrijven zelf aan de fora kunnen worden toegevoegd. Het meest betrouwbare is het informeren naar de ervaringen van bekenden. Wellicht hebben goede vrienden, familieleden of je buren ook al eens gekozen voor het gebruik van een VPN-dienst. Welke dienst is hen goed bevallen, welke dienst bleek minder goed te zijn dan verwacht, enzovoorts.