Tuindecoratie plaatsen?

Tuindecoratie plaatsen?

We spenderen voornamelijk in de zomer ontzetten veel tijd door  in onze tuin. Lekker barbecueën met familie of vrienden, liggen op onze hang mat of juist spelen met de kinderen. Het kan allemaal. Natuurlijk creëren we graag ruimte voor onze bezigheden dit kan alleen een beetje kaal ogen. Met het plaatsen van tuindecoratie vrolijke we het al een beetje op.

Het plaatsen van gekleurde kussentjes, betonnen tuinbeelden, bloemen of zelfs posters vrolijk de boel al gauw op. Helaas kost het onderhouden van bijvoorbeeld tuinbeelden ontzettend veel tijd en moeite. Daarnaast kost het inhuren van een schoonmaak bedrijf veel geld en kunnen we in de tijd dat we wachten zelf schoonmaken.

Om verkleuringen te voorkomen is het verstandig tuinbeelden tijdig schoon te maken. Maak gebruik van een stevige borstel en een emmer water. Plaats hier een beetje chloor in en je tuinbeeld ziet er weer uit als nieuw.

Een veel gemaakte fout is de hogedrukreiniging. Men denkt het beeld lekker makkelijk schoon te spuiten. Helaas kunnen stukjes van het polystone materiaal afbrokkelen door de kracht van de hogedrukreiniging. Maak hier dus geen gebruik van!

Plaats je beelden niet direct op de grond. Aan de grond kan het ’s winters aardig vriezen waardoor de kans groot is dat deze vast vriezen. Hierdoor kan er veel druk en spanning op het beeld komen te staan wat er uiteindelijk voor zorgt dat je beeldje scheurt of barst. Door je tuinbeeld op een verhoging te plaatsen voorkom je dit probleem. Een voorbeeld hiervan is een grote tegel of krukje.

Ondanks dat onze beelden veel weersomstandigheden aankunnen zijn ze niet compleet onverwoestbaar. Neem daarom altijd het zekere voor het onzekere en plaats je beelden in een garage of schuur wanneer de kou op neemt. Hierdoor kunnen we in de zomer extra genieten van het interieur.

Als je al deze tips meeneemt kan je lang van de tuinbeelden genieten en is de kans dat ze lelijk worden of kapot gaan nihil.

Luxe tuin inrichten

Mocht u het geluk hebben een grote tuin te hebben, dan heeft u een extra groot aanbod aan leuke artikelen waaruit u kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een groot grasveld in uw tuin. Hier kunt u volledig tot rust komen door een alleen een handdoekje neer te leggen en te ontspannen. Ook is een grasveld heerlijk voor de kinderen om op te spelen. Het enige nadeel van een grasveldje in de tuin is dat een tuin veel onderhoud nodig heeft. Wat daarom de laatste tijd in populariteit gestegen is, is een kunstgrasveldje in de tuin. Hierdoor heb je wel de zachte ondergrond, maar kost het onderhouden ervan stukken minder tijd. Een andere optie is om een bubbelbad te kopen voor in uw tuin. Hierin kunt u zowel ’s middags als ’s avonds in wegdromen. Zelfs al is het -10 graden buiten, de jacuzzi is altijd op lekkere temperatuur en klaar om in gelegen te worden.

Als u van tuinieren houdt is het plaatsen van een tuinkas een echte aanrader. Hier kunt u uw eigen groentes houden die in de buitenlucht niet zouden overleven. Het nadeel van een tuinkas is wel dat het veel ruimte inneemt van uw tuin.

Wij hopen dat u wat met deze tips kan en hierdoor een gezellige tuin kan maken waar in de zomer van genoten kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.