Uitvaartverzekering vergelijken, waar moet je op letten?

Uitvaartverzekering vergelijken, waar moet je op letten?

De meeste Nederlanders (ruim 70%) hebben een uitvaartverzekering afgesloten om de kosten van hun uitvaart te dekken. Als jij dit nog niet gedaan hebt dan is het verstandig om je hierin te gaan verdiepen. We weten dat het niet de leukste bezigheid is maar als je niet wilt dat je nabestaanden met de kosten van jouw uitvaart achter blijven is het wel nodig.

 

Welke uitvaartverzekeringen zijn er?

Zoals bij alle verzekeringen welke je kunt afsluiten zijn er ook bij de uitvaartverzekeringen meerdere mogelijkheden. Het ligt helemaal aan jezelf welke verzekering het beste aansluit bij jouw wensen. Wil je een sobere of een uitgebreide uitvaart? Wil je begraven of gecremeerd worden? En zo zijn er nog enkele factoren die de keuze kunnen beïnvloeden.

 

De twee meest afgesloten uitvaartverzekeringen zijn de natura uitvaartverzekering en de kapitaal verzekering. Laten we in het kort even uitleggen wat de verschillen zijn tussen deze twee.

 

Natura uitvaartverzekering

De natura uitvaartverzekering is de meest afgesloten uitvaartverzekering. Bij een natura verzekering verzeker je jezelf tegen de producten en diensten welke nodig zijn voor jouw uitvaart. Jouw nabestaanden hoeven bijna niets te regelen als je besluit een natura verzekering af te sluiten. Na het overlijden komt de uitvaartondernemer langs bij de nabestaanden en deze bespreekt met hen jouw uitvaartwensen. Deze uitvaartwensen kun je vooraf al kenbaar maken. Het is mogelijk om deze wensen op ieder moment online te wijzigen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je bij het afsluiten hele andere wensen hebt dan over bijvoorbeeld 10 jaar. Het is dan een prettig idee dat je deze wensen altijd kunt wijzigen.

 

Kapitaal verzekering

Een andere mogelijkheid om je te verzekeren tegen de kosten van jouw uitvaart is doormiddel van de kapitaalverzekering. Zoals de naam al doet vermoeden bouw je met de kapitaal verzekering een geldbedrag op. Dit geldbedrag zal worden uitgekeerd aan de nabestaanden na het overlijden. Met dit geldbedrag kunnen de nabestaande de uitvaart gaan regelen. Het is overigens niet verplicht voor de nabestaanden om het geldbedrag hiervoor te besteden. Normaal gesproken gebeurd dit wel en gaan de nabestaanden op zoek naar een uitvaartondernemer waar ze de wensen mee bespreken. Het verschil met de natura verzekering is dat bij de natura verzekering geen facturen zichtbaar zullen zijn. Bij de kapitaal verzekering zullen de nabestaanden welke het geld beheren alle producten en diensten van dit bedrag moeten betalen.  

 

Uitvaartverzekering vergelijken

Welke uitvaartverzekering je ook afsluit, vergelijk eerst de verschillende verzekeraars met elkaar. Je zult zien dat niet iedere verzekeraar beide soorten verzekeringen aanbied dus er vallen altijd verzekeraars af. Zodra je weet welk soort verzekering het beste bij jouw past kunt je een keuze maken voor een uitvaartverzekeraar. Op www.uitvaartdirekt.nl kun je alle verzekeraars en uitvaartverzekeringen op onafhankelijke manier met elkaar vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.