Umi telefoon importeren uit China | de voor- en nadelen

Umi telefoon importeren uit China | de voor- en nadelen

Een telefoon importeren uit China? Je kan je afvragen waarom de meeste mensen daarin nog terughoudend zijn. De chinese markt is niet bepaald klein, dus er wordt ook voldoende ontwikkeld en geproduceerd. De productiekosten in China zijn vaak vele malen lager dan die in Europa. Dat is ook terug te zien in de toestelprijs. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een Chinese telefoon kopen, maar ook de nadelen worden besproken.

Chinese smartphones in Nederlandse webshops

Als je je aan het oriënteren op een Chinese smartphone bent, is het verstandig te onderzoeken waar je het beste kunt bestellen. Veel websites zijn betrouwbaar, maar er zitten ook een aantal rotte appels tussen. Daar wil je natuurlijk zo ver
mogelijk uit de buurt blijven. Zoek dus een webshop die te vertrouwen is. In Nederland zijn er ook voldoende betrouwbare webshops die Chinese smartphones verkopen. Let op de reviews van de site en ervaringen die mensen hebben met de website.

Umi ‘Chinaphones’

De prijs-kwaliteit verhouding van Chinese toestellen is bijna niet te evenaren. Daarbij is het aanbod echt enorm. Er zijn ontzettend veel goede telefoonmerken van Chinese afkomst. Denk bijvoorbeeld aan Huawei, Xiaomi, Elephone, Asus, Meizu, Ulefone en Umi. Bijvoorbeeld de telefoon van het merk Umi. Steeds vaker wordt online gevraagd, in social media en op fora naar zogenoemde ‘Chinaphones’. De Umi toestellen in het bijzonder. Deze is populair en wordt steeds meer geïmporteerd. Vaak kosten ze rond de 200 euro.

Smartphone China op netwerk Nederlandse provider?

Je wilt natuurlijk geen kat in de zak kopen, dus het is handig op een aantal aspecten te letten als je je nieuwe Chinese smartphone koopt. Zo wil je waarschijnlijk weten of de telefoon goed werkt op een Nederlands netwerk, of nog specifieker: op die van jouw provider. De specificaties per telefoon voldoen namelijk niet op ieder netwerk. Hoe je dat kan achterhalen? Het beste kun je dat doen via de website van je eigen provider, of via de klantenservice van je provider als je het niet online wilt uitzoeken.

In de webshop van Lifetronix.nl kun je Chinese smartphones bestellen die geschikt zijn voor het Nederlandse netwerk. Andere voordelen bij het bestellen van een Nederlandse webshop zijn dat je niet zo een lange wachttijd hebt, want vaak wordt je gloednieuwe toestel de volgende dag al geleverd. Als je op je pakketje wacht uit China kan dat soms wel drie weken duren.