Vakantieplannen 2021? 5x verstandige keuzes voor een leuk verblijf

Vakantieplannen 2021? 5x verstandige keuzes voor een leuk verblijf

Een verre reis maken zat er afgelopen jaar even niet in. Ook aankomend jaar is het verstandig om goed na te denken over jouw vakantiebestemming. De kans is namelijk best groot, dat het dan nog steeds het beste idee is om niet al te ver van huis te gaan. Maar dat is helemaal niet erg: in ons eigen land valt zoveel moois te ontdekken! Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende bestemmingen.

De Wadden

Onze mooie Waddeneilanden zijn altijd al de perfecte bestemming voor liefhebbers van natuur, zilte zeelucht en mooie stranden, maar in deze tijden zijn deze parels ook nog eens dé plek om de rust op te zoeken. Daarbij moet je wel even goed kijken voor welk eiland je gaat, natuurlijk. Zo is Texel het grootste, en ook direct het drukstbezochte eiland. Ook veel toeristen weten Terschelling in het hoogseizoen te vinden. Wil jij genoeg ruimte, en het liefst ook geen auto’s tegenkomen tijdens jouw welverdiende uitje? Ga dan voor een vakantie op Vlieland! Dit prachtige, kleinschalige én autoluwe eiland telt slechts één dorp: Oost-Vlieland, te midden van een heleboel schitterende natuur. Dat wordt genieten in alle rust!

De Achterhoek

De Achterhoek is een van die Nederlandse streken waar je nog echt ruimte hebt. Tel daar de gemoedelijkheid en het veelzijdige coulisselandschap bij op en voila: een topbestemming voor jouw volgende vakantie! Hier is het eindeloos wandelen en fietsen door prachtige bossen, langs uitgestrekte akkers en weilanden en mooie boerderijen. Wat zuidelijker wacht het prachtige, glooiende Montferland erop ontdekt te worden. Aan leuke steden en charmante dorpen overigens ook geen gebrek, zo is het schitterende Bredevoort een prachtig stadje waar je je echt even terug in de tijd waant. In Winterswijk ontdek je sporen van Mondriaan en in Doetinchem valt uitstekend te winkelen.

Drenthe

Drenthe valt wat betreft rust en ruimte een beetje in dezelfde categorie als de Achterhoek, en is tegelijkertijd toch ook weer helemaal anders. Deze provincie is een waar walhalla voor fietsers: kies een van de vele routes en ga op ontdekkingstocht door het uitgestrekt landschap. Doe daarbij tenminste een van de maar liefst drie Drentse nationale parken aan, om kennis te maken met unieke natuur. In het Drents-Friese Wold, een groot aaneengesloten bosgebied, ontdek je niet alleen bomen, maar ook zandverstuivingen, heide, vennetjes en beekdalen vol bloemen. Om schapen te spotten moet je in het schitterende Dwingelderveld zijn en Nationaal Park Drentsche Aa is het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa.

De Nederlandse kust

Vergeet Saint Tropez, Ibiza en de Caribische stranden: ook in ons eigen mooie Nederland kun je een perfecte vakantie ervaren aan de kust! Zeker met de zomers zoals we die de afgelopen jaren kenden doen onze badplaatsen in niets onder voor kustgebieden in zuidelijker gelegen oorden. Ook in de koudere maanden kun je overigens prima een dagje, weekje of weekendje aan de Nederlandse kust vertoeven: dan is dit de beste plek om lekker uit te waaien en helemaal op te laden. Misschien denk jij bij de Nederlandse kust direct aan Scheveningen en Zandvoort, maar er zijn langs de Noordzee veel meer mooie plaatsen te vinden. Wat dacht je van het aanzienlijk rustigere Bergen aan Zee, of het mooie Egmond aan Zee? Ook in Noordwijk kun je prima de rust opzoeken, zodat jij verstandig en wijs op reis kan in 2021.

Noordelijke provincies

Verrassende mooie plekken aan de kust vind je overigens ook aan de rand van Friesland en Groningen. Denk bijvoorbeeld eens aan Delfzijl, vanwaar je zo naar de Duitse Waddeneilanden kunt varen. Het Lauwersmeer, een schitterend Nationaal Park op de grens van beide provincie, is een uniek stukje Nederland, waar het ’s nachts vanwege de minimale ‘lichtvervuiling’ nog écht donker is. Dit Dark Sky Park is dan ook de perfecte plek om sterren te kijken! Maar in beide natuurrijke provincies zijn buiten de grotere steden sowieso heel veel mooie vakantiebestemmingen te vinden. Rustige vakantiebestemmingen bovendien, en alle ruimte om je te bewegen en al fietsend en wandelend te genieten van het prachtige landschap. Ga jij voor Friesland? Sla dan zeker de Friese meren niet over. Stap op een bootje op het kabbelende water en ontspan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.